Losos s bylinnou omáčkou
Najprv si pripravíme základ na bylinkovú omáčku. Nakrájame nadrobno bazalku a petržlen. V troške mlieka si rozmiešame lyžicu múky a premiešame so smotanou a zvyšným mliekom. Nechávame zvlášť, bokom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 lyžička kmín
120 g maslo
1 losos
1 ks citron
omáčka 250 ml smotana
3 - 4 snítky zelená petržlenová vňať
100 ml mlieko
1 hrsť listy bazalky
soľ
1 lyžica hladká múka
podľa potreby mletý čierny korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Lososové filety alebo podkovy pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme múkou, osolíme, okoreníme a posypeme kmínom predtým, než ich dáme pražiť na panvicu s rozohriatym maslom. Opiekame dozlatista z oboch strán.
Potom, čo sme z panvice vybrali lososa, nasypeme do nej nasekané bylinky. Po chvíli zalijeme smotanou, mliekom a dosolíme podľa chuti.
Lososa polejeme bylinkovou omáčkou, ozdobíme citrónom a ako prílohu podávame zemiaky urobené podľa vašej chuti.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Losos s bylinnou omáčkou
Losos s bylinkovou omáčkou je lahodné a zdravé jedlo, ktoré poteší každého milovníka rýb. Tento pokrm kombinuje jemnú chuť pečeného lososa s aromatickou omáčkou plnou čerstvých bylín, ako je petržlen, bazalka a kôpor. Omáčka dodáva lososu sviežosť a zvyšuje jeho chuťový zážitok. Podávajte s prílohou, napríklad s restovanou zeleninou alebo zemiakmi, a vychutnajte si harmóniu chutí, ktorá osvieži vaše zmysly. Ideálna voľba pre zdravú večeru alebo slávnostný obed.