Houbová omáčka s muškátovým orieškom

Houbová omáčka s muškátovým orieškom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Najprv si nakrájame očistenú cibuľu a huby.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 - 2 ks cibuľa
500 g húsky
olej na vyprážanie
2 kelímky smotana
podľa chuti muškátový oriešok
oct
soľ

Postup varenia podľa receptu

Do hrnca s roztopeným olejom dáme cibuľku opražiť. K tomu pridáme huby, osolíme a nastrúhame muškátový orech. Po chvíli vyprážania podlievame vodou.

Vedľa si v smotane rozmiešame múku a po 20 minútach varenia ňou omáčku zahustíme. Opäť nastrúhame trošku muškátového orecha, pridáme ocot a dosolíme. Všetko podľa chuti.

Houbovú omáčku podávame s mäsom a knedlíkom alebo ryžou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Houbová omáčka s muškátovým orieškom

Hubová omáčka s muškátovým orechom je lahodný pokrm, ktorý poteší milovníkov lesných chutí. Táto krémová omáčka je tvorená zmesou čerstvých húb, najčastejšie šampiňónov alebo rýdzikov, ktoré sa podusí na masle s cibuľou a cesnakom. Zmes sa zjemní smotanou a dochutí sa štipkou muškátového orecha, ktorý dodáva jedlu jemnú, orechovú vôňu. Výsledná omáčka je ideálnou prílohou k mäsu, najmä k steaku, alebo ju možno podávať s cestovinami. Táto kombinácia vytvára harmonickú chuť, ktorá zahreje a nasýti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky, Vegetariánske
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Houbová omáčka s muškátovým orieškom.

Pridať komentár