Houbová omáčka s muškátovým orieškom
![Houbová omáčka s muškátovým orieškom](/i/sk/houbova-omacka-s-muskatovym-orieskom.jpg)
Najprv si nakrájame očistenú cibuľu a huby.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 - 2 ks cibuľa
500 g húsky
olej na vyprážanie
2 kelímky smotana
podľa chuti muškátový oriešok
oct
soľ
Postup varenia podľa receptu
Do hrnca s roztopeným olejom dáme cibuľku opražiť. K tomu pridáme huby, osolíme a nastrúhame muškátový orech. Po chvíli vyprážania podlievame vodou.
Vedľa si v smotane rozmiešame múku a po 20 minútach varenia ňou omáčku zahustíme. Opäť nastrúhame trošku muškátového orecha, pridáme ocot a dosolíme. Všetko podľa chuti.
Houbovú omáčku podávame s mäsom a knedlíkom alebo ryžou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Houbová omáčka s muškátovým orieškom
Hubová omáčka s muškátovým orechom je lahodný pokrm, ktorý poteší milovníkov lesných chutí. Táto krémová omáčka je tvorená zmesou čerstvých húb, najčastejšie šampiňónov alebo rýdzikov, ktoré sa podusí na masle s cibuľou a cesnakom. Zmes sa zjemní smotanou a dochutí sa štipkou muškátového orecha, ktorý dodáva jedlu jemnú, orechovú vôňu. Výsledná omáčka je ideálnou prílohou k mäsu, najmä k steaku, alebo ju možno podávať s cestovinami. Táto kombinácia vytvára harmonickú chuť, ktorá zahreje a nasýti.