Angreštová omáčka pre milovníkov angreštu

Angreštová omáčka pre milovníkov angreštu
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Oberieme egreše, umyjeme ich a očistíme. Z masla a múky pripravíme zlatistú zápražku, ktorú následne zriedime vodou na hustejšiu konzistenciu. Dochutíme soľou a korením a na začiatku...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g takmer zrelého (neprezretého) ribizľa
45 g masla
2 lyžice hladkej múky
1/8 litra kyslej smotany podmáslia alebo kefíru
soľ
cukor
čierny korenie podľa chuti

Postup varenia podľa receptu

Ribezle najprv sklidíme, potom ho umyjeme a očistíme. Z masla a múky pripravíme zlatavú zápražku, ktorú zriedime vodou na hustejšiu konzistenciu, dochutíme soľou a korením, a nakoniec pridáme ribezle. Varíme približne 18 minút.

Rozmixujeme alebo precedíme a potom zalieme kyslou smotanou, ale zložíme z platne.

Podávame k varenému mäsu, ideálne hovädziemu, ale vyhovuje aj bravčové alebo údené. Ako príloha sú vhodné zemiakové šišky, noky alebo kolienka. Používala sa tiež na prelievanie plniek, vdolkov a podobne.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Angreštová omáčka pre milovníkov angreštu

Ríbezľová omáčka pre milovníkov ríbezlí je lahodný a osviežujúci doplnok k mnohým jedlám. Táto omáčka vyniká svojou vyváženou chuťou, ktorá kombinuje kyslosť ríbezlí s jemnými korenistými tónmi. Ideálne sa hodí k mäsu, najmä hydine a bravčovému, ale tiež ako netradičný dip k syrům. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, čo ocení každý kuchár, ktorý si chce vychutnať plody leta po celý rok. Ríbezľová omáčka dodáva vašim jedlám šmrnc a nezabudnuteľný zážitok.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (33 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky
Tag: ovocie, omáčky, varenie, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, lacné, ľahký, pre začiatočníkov, do 30 minút

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Angreštová omáčka pre milovníkov angreštu.

Pridať komentár