Angreštová omáčka pre milovníkov angreštu

Oberieme egreše, umyjeme ich a očistíme. Z masla a múky pripravíme zlatistú zápražku, ktorú následne zriedime vodou na hustejšiu konzistenciu. Dochutíme soľou a korením a na začiatku...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g takmer zrelého (neprezretého) ribizľa
45 g masla
2 lyžice hladkej múky
1/8 litra kyslej smotany podmáslia alebo kefíru
soľ
cukor
čierny korenie podľa chuti
Postup varenia podľa receptu
Ribezle najprv sklidíme, potom ho umyjeme a očistíme. Z masla a múky pripravíme zlatavú zápražku, ktorú zriedime vodou na hustejšiu konzistenciu, dochutíme soľou a korením, a nakoniec pridáme ribezle. Varíme približne 18 minút.
Rozmixujeme alebo precedíme a potom zalieme kyslou smotanou, ale zložíme z platne.
Podávame k varenému mäsu, ideálne hovädziemu, ale vyhovuje aj bravčové alebo údené. Ako príloha sú vhodné zemiakové šišky, noky alebo kolienka. Používala sa tiež na prelievanie plniek, vdolkov a podobne.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Angreštová omáčka pre milovníkov angreštu
Ríbezľová omáčka pre milovníkov ríbezlí je lahodný a osviežujúci doplnok k mnohým jedlám. Táto omáčka vyniká svojou vyváženou chuťou, ktorá kombinuje kyslosť ríbezlí s jemnými korenistými tónmi. Ideálne sa hodí k mäsu, najmä hydine a bravčovému, ale tiež ako netradičný dip k syrům. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, čo ocení každý kuchár, ktorý si chce vychutnať plody leta po celý rok. Ríbezľová omáčka dodáva vašim jedlám šmrnc a nezabudnuteľný zážitok.