Žampiónová omáčka rýchla

Rýchla omáčka z šampiňónov je vynikajúca na mäso, cestoviny aj zemiakové jedlá. Pripravíte ju za pár minút z šampiňónov, smotany a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 konzerva šampiňónov
1 malá biela cibuľa
200 ml smotany 30%
2 lyžice hladkej múky
1 lyžica masla
1/2 l vývaru
mletý čierny korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Na masle orestujeme jemne nasekanú cibuľu a pridáme hladkú múku, ktorú osmažíme na jíške.
Do zmesi múky pridáme vývar a stále miešame, aby sme zabránili vzniku hrudiek.
Pridáme smotanu a vmiešame nakrájané šampiňóny aj s tekutinou z konzervy. Necháme chvíľu variť a dochutíme soľou a korením. Ak je potrebné, môžeme zmes ešte trochu zahuštiť ďalšou jíškou.
Najlepšie chutí s cestovinami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Žampiónová omáčka rýchla
Hríbová omáčka rýchla je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí chcú pripraviť chutný pokrm za krátku dobu. Táto omáčka z jemne osmažených hríbov, smotany a korenia sa hodí ako skvelý doplnok k cestovinám, ryži alebo mäsu. Jej príprava nezabere viac ako 20 minút, čo ju robí ideálnou voľbou pre rušné dni. Pridajte čerstvé bylinky na zvýraznenie chuti a vychutnajte si bohatú krémovú textúru, ktorá poteší každého strávnika.