Žampiónová omáčka rýchla

Žampiónová omáčka rýchla
Doba prípravy: 5 minút
Doba varenia: 15 minút
Porcie: 2

Rýchla omáčka z šampiňónov je vynikajúca na mäso, cestoviny aj zemiakové jedlá. Pripravíte ju za pár minút z šampiňónov, smotany a…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 konzerva šampiňónov
1 malá biela cibuľa
200 ml smotany 30%
2 lyžice hladkej múky
1 lyžica masla
1/2 l vývaru
mletý čierny korenie
soľ

Postup varenia podľa receptu

Na masle orestujeme jemne nasekanú cibuľu a pridáme hladkú múku, ktorú osmažíme na jíške.

Do zmesi múky pridáme vývar a stále miešame, aby sme zabránili vzniku hrudiek.

Pridáme smotanu a vmiešame nakrájané šampiňóny aj s tekutinou z konzervy. Necháme chvíľu variť a dochutíme soľou a korením. Ak je potrebné, môžeme zmes ešte trochu zahuštiť ďalšou jíškou.

Najlepšie chutí s cestovinami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Žampiónová omáčka rýchla

Hríbová omáčka rýchla je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí chcú pripraviť chutný pokrm za krátku dobu. Táto omáčka z jemne osmažených hríbov, smotany a korenia sa hodí ako skvelý doplnok k cestovinám, ryži alebo mäsu. Jej príprava nezabere viac ako 20 minút, čo ju robí ideálnou voľbou pre rušné dni. Pridajte čerstvé bylinky na zvýraznenie chuti a vychutnajte si bohatú krémovú textúru, ktorá poteší každého strávnika.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (24 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky
Tag: huby, omáčky, restovanie, varenie, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, ľahký, pre začiatočníkov, vegetarianské, dusenie, smotanová, hubová

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Žampiónová omáčka rýchla.

Pridať komentár