Kôprová omáčka

Kôprová omáčka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Koprová omáčka zo smotany a čerstvého kôpru. Výbornou prílohou k tejto omáčke sú zemiaky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 ml hovädzí vývar
1 zväzok kôpor
3 lyžice maslo
2 lyžice hladká múka
ovocný ocot
200 ml šľahačková smotana
100 ml plnotučné mlieko
soľ
cukor

Postup varenia podľa receptu

Kôpor properieme, osušíme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozohriejeme maslo, zaprášime múkou a restujeme doružova. Jíšku zalijeme vývarom alebo vodou a povaříme. Varíme 15 - 20 minút, kým sa nerozvaria prípadné hrudky. Ďalej pridáme kôpor, trochu mlieka a necháme prejsť varom.

Hotovú omáčku ochutíme octom, cukrom, osolíme a nakoniec vmiešame smotanu.

Kôprovú omáčku podávame s hovädzím mäsom alebo vajcom a vhodnou prílohou sú houskové knedlíky alebo spomenuté zemiaky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kôprová omáčka

Koprová omáčka je obľúbený pokrm českej kuchyne, ktorý sa často podáva ako príloha k mäsovému jedlu, najmä k hovädziemu alebo kuraciemu mäsu. Táto omáčka je pripravená na báze bešamelovej omáčky, do ktorej sa pridáva čerstvý kôpor, smotana a niekedy aj vajce. Jej jemná chuť a aromatická vôňa z nej robí vynikajúci doplnok mnohých jedál. Koprová omáčka sa často servíruje s knedľami alebo zemiakmi, čo z nej robí obľúbenú voľbu pre nedeľné obedové a rodinné oslavy.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kôprová omáčka.

Pridať komentár