Koprová omáčka 1

Koprová omáčka 1
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Recept na veľmi dobrú sladkokyslú kôprovú omáčku.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 pohár kôpor
600 ml mlieko
5 lyžíc cukor
4 lyžice hladká múka
400 ml smotana
100 g maslo
500 ml voda
2 čajové lyžičky soľ
1 lyžica ocot

príloha
7 ks vajcia natvrdo
zemiaky

Postup varenia podľa receptu

Čerstvý kôpor operieme a nasekáme. Do roztopeného masla nasypeme hladkú múku a restujeme. Za stáleho miešania nalijeme teplú vodu, mlieko a tak 10 minút povaríme. Potom pridáme kôpor a znova povaríme. Pridáme cukor, ocot, soľ a nakoniec prilijeme smotanu. Privedieme k bodu varu a zložíme z platne.

K kôprovému omáčke podávame varené zemiaky a natvrdo uvarené vajcia.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Koprová omáčka 1

Kôprová omáčka je obľúbený český pokrm, ktorý sa vyznačuje svojou sviežou a aromatickou chuťou. Hlavnými ingredienciami sú čerstvý kôpor, smotana a zahuštená omáčka, čo vytvára jemnú textúru. Tento pokrm sa často podáva s hovädzím mäsom alebo vareninami a knedľami. Kôprová omáčka je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú vyskúšať tradičnú českú kuchyňu. Jej jedinečná chuť a vôňa poteší každého milovníka byliniek a lahodných omáčok.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky
Tag: Česká kuchyňa, omáčka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Koprová omáčka 1.

Pridať komentár