Koprová omáčka 1

Recept na veľmi dobrú sladkokyslú kôprovú omáčku.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 pohár kôpor
600 ml mlieko
5 lyžíc cukor
4 lyžice hladká múka
400 ml smotana
100 g maslo
500 ml voda
2 čajové lyžičky soľ
1 lyžica ocot
príloha
7 ks vajcia natvrdo
zemiaky
Postup varenia podľa receptu
Čerstvý kôpor operieme a nasekáme. Do roztopeného masla nasypeme hladkú múku a restujeme. Za stáleho miešania nalijeme teplú vodu, mlieko a tak 10 minút povaríme. Potom pridáme kôpor a znova povaríme. Pridáme cukor, ocot, soľ a nakoniec prilijeme smotanu. Privedieme k bodu varu a zložíme z platne.
K kôprovému omáčke podávame varené zemiaky a natvrdo uvarené vajcia.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Koprová omáčka 1
Kôprová omáčka je obľúbený český pokrm, ktorý sa vyznačuje svojou sviežou a aromatickou chuťou. Hlavnými ingredienciami sú čerstvý kôpor, smotana a zahuštená omáčka, čo vytvára jemnú textúru. Tento pokrm sa často podáva s hovädzím mäsom alebo vareninami a knedľami. Kôprová omáčka je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú vyskúšať tradičnú českú kuchyňu. Jej jedinečná chuť a vôňa poteší každého milovníka byliniek a lahodných omáčok.