Rebarborovo-jablková omáčka s brusnicami

Rebarborovo-jablková omáčka s brusnicami
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Rebaboru umyjeme, prípadne olúpeme a nakrájame na malé kúsky. Vložíme do malého hrnca, pridáme trochu vody a sušené brusnice, a zľahka zahrejeme...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 veľký stonok rebarbory
2 jablká
1 lyžica sušených brusníc
1 lyžica zaváraných brusníc
2 lyžice trstinového cukru

Postup varenia podľa receptu

Rebaboru umyjeme, prípadne zbavíme šupky a nakrájame na menšie kusy.

Vložíme do hrnca, zalijeme malým množstvom vody, primiešame sušené brusnice, privedieme k varu a pridáme jablká nakrájané na kocky a cukor.

Varíme, kým sa suroviny nezmäknú a voda sa neodparí.

Na konci pridáme naložené brusnice a krátko povaríme, kým zmes nezhustne.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rebarborovo-jablková omáčka s brusnicami

Rabarbora-jablková omáčka s brusnicami je lahodný doplnok k mnohým jedlám. Táto aromatická omáčka kombinuje kyslosť čerstvej rebarbory s jemnou chuťou jabĺk a sladkosťou brusníc, čo vytvára skvelú harmóniu chutí. Je ideálna k mäsu, na palacinky alebo ako topping na zmrzlinu. Navyše je bohatá na vitamíny a antioxidanty, čo z nej robí nielen chutný, ale aj zdravý pokrm. Vyskúšajte ju a osviežte svoje jedlo originálnym spôsobom!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (34 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky
Tag: omáčky, varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, ľahký, bezlepkové, sladké, vegetarianské, jablká, rebarbora, sladkokyslé, večierky a oslavy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rebarborovo-jablková omáčka s brusnicami.

Pridať komentár