Rebarborovo-jablková omáčka s brusnicami

Rebaboru umyjeme, prípadne olúpeme a nakrájame na malé kúsky. Vložíme do malého hrnca, pridáme trochu vody a sušené brusnice, a zľahka zahrejeme...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 veľký stonok rebarbory
2 jablká
1 lyžica sušených brusníc
1 lyžica zaváraných brusníc
2 lyžice trstinového cukru
Postup varenia podľa receptu
Rebaboru umyjeme, prípadne zbavíme šupky a nakrájame na menšie kusy.
Vložíme do hrnca, zalijeme malým množstvom vody, primiešame sušené brusnice, privedieme k varu a pridáme jablká nakrájané na kocky a cukor.
Varíme, kým sa suroviny nezmäknú a voda sa neodparí.
Na konci pridáme naložené brusnice a krátko povaríme, kým zmes nezhustne.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rebarborovo-jablková omáčka s brusnicami
Rabarbora-jablková omáčka s brusnicami je lahodný doplnok k mnohým jedlám. Táto aromatická omáčka kombinuje kyslosť čerstvej rebarbory s jemnou chuťou jabĺk a sladkosťou brusníc, čo vytvára skvelú harmóniu chutí. Je ideálna k mäsu, na palacinky alebo ako topping na zmrzlinu. Navyše je bohatá na vitamíny a antioxidanty, čo z nej robí nielen chutný, ale aj zdravý pokrm. Vyskúšajte ju a osviežte svoje jedlo originálnym spôsobom!