Krémová rajská omáčka
![Krémová rajská omáčka](/i/sk/kremova-rajska-omacka.jpg)
Rajská omáčka je u nás jedným z najobľúbenejších jedál. Vyskúšajte našu babičkinu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg hovädzie mäso
4 plechovky rajčinový pretlak (malý)
8 guľôčok nové korenie
1,5 lyžice tymián
2 ks bobkový list
8 guľôčok celé čierne korenie
1 - 2 ks cibuľa
40 g hladká múka
5 lyžíc olej
1 kocka masox
1 čajová lyžička horčicové semienko
40 g maslo
soľ
cukor
Postup varenia podľa receptu
Hovädzie mäso umyjeme, pridáme kocku masoxu a dáme do tlakoveho hrnca. Varíme cca 1hodinu do mäkka.
Cibuľu olúpeme, pokrájame na malé kocky a na oleji osmažíme dozlatista. Potom pridáme pretlaky s korením a asi 5 minút pri neustálom miešaní restujeme. Následne zalijeme vývarom z uvareného mäsa.
Z masla a múky pripravíme zápražku, ktorú vmiešame do omáčky. Necháme 15 minút povariť a precedíme cez jemné sitko.
Krémovú rajčinovú omáčku dochutíme a môžeme podávať. Výbornou prílohou je houskový knedlík.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Krémová rajská omáčka
Krémová rajčinová omáčka je delikátna a chutná omáčka, ktorá sa používa na prípravu rôznych pokrmov. Hlavnými ingredienciami sú zrelé rajčiny, smotana a korenie, čo jej dodáva jemnú textúru a bohatú chuť. Ideálne sa podáva s cestovinami, mäsom alebo zeleninou a je obľúbená pre svoju univerzálnosť. Táto omáčka je tiež jednoduchá na prípravu, takže si ju môžete vychutnať aj počas pracovných dní. Krémová rajčinová omáčka obohatí každé jedlo a poteší vaše chuťové poháriky.