Základná smotanová omáčka

Základná smotanová omáčka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Rozehrejeme si maslo, ktoré zasypeme múkou a postupne vmiešavame studené mlieko. Približne 10 minút varíme, potom odstavujeme.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

mletý biely korenie
250 ml mlieko
30 g hladká múka
30 g maslo
muškátový orech
50 ml smotana
soľ

Postup varenia podľa receptu

Keď máme odstavené, postupne vmiešame smotanu a dochucujeme čiernym korením, soľou a muškátovým orieškom.

Takto môžeme ihneď podávať. Omáčka je vhodná v podstate ku všetkým druhom jedál, ako sú mäsové, zeleninové či zapekané.

Toto je základná bešamelová omáčka, ktorá je vhodná na akékoľvek úpravy a dochutenie.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Základná smotanová omáčka

Základná smotanová omáčka je lahodná a krémová omáčka, ktorá sa skvele hodí k rôznym jedlám. Je vyrobená zo smotany, masla a múky, čo jej dodáva bohatú chuť a jemnú štruktúru. Táto omáčka sa často používa ako základ pre ďalšie varianty, napríklad s bylinkami alebo hubami. Je ideálna na cestoviny, mäso alebo zeleninu. Príprava je jednoduchá a rýchla, takže si ju môžete ľahko dopriať v každodennej kuchyni.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky, Pre deti, Smetanové omáčky
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Základná smotanová omáčka.

Pridať komentár