Základná smotanová omáčka
![Základná smotanová omáčka](/i/sk/zakladna-smotanova-omacka.jpg)
Rozehrejeme si maslo, ktoré zasypeme múkou a postupne vmiešavame studené mlieko. Približne 10 minút varíme, potom odstavujeme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
mletý biely korenie
250 ml mlieko
30 g hladká múka
30 g maslo
muškátový orech
50 ml smotana
soľ
Postup varenia podľa receptu
Keď máme odstavené, postupne vmiešame smotanu a dochucujeme čiernym korením, soľou a muškátovým orieškom.
Takto môžeme ihneď podávať. Omáčka je vhodná v podstate ku všetkým druhom jedál, ako sú mäsové, zeleninové či zapekané.
Toto je základná bešamelová omáčka, ktorá je vhodná na akékoľvek úpravy a dochutenie.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Základná smotanová omáčka
Základná smotanová omáčka je lahodná a krémová omáčka, ktorá sa skvele hodí k rôznym jedlám. Je vyrobená zo smotany, masla a múky, čo jej dodáva bohatú chuť a jemnú štruktúru. Táto omáčka sa často používa ako základ pre ďalšie varianty, napríklad s bylinkami alebo hubami. Je ideálna na cestoviny, mäso alebo zeleninu. Príprava je jednoduchá a rýchla, takže si ju môžete ľahko dopriať v každodennej kuchyni.