Dobrá znojemská omáčka

Dobrá znojemská omáčka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Čo variť na víkend? Čo tak osvedčenú znojemskú omáčku?

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

6 ks uhorka - sterilizovaná
pipar
2 ks párok alebo salám
olej - napr. repkový
600 g kvalitné mäso - hovädzie
2 ks vajíčka uvarené natvrdo
1 ks väčšia kuchynská cibuľa
2 polievkové lyžice plnotučná horčica
soľ

Postup varenia podľa receptu

Zohneme si kvalitné hovädzie mäso a na doske ho nakrájame na menšie kúsky. V sekáči rozsekáme cibuľu a dáme spolu s kvapkou oleja do hrnca.

Keď bude cibuľka akurát, pridáme hovädzie mäso a korenie. Chuť dodáme troškou horčice. Prilijeme vodu. Varíme.

Kým sa nám mäso uvarí, nakrájame si tieto suroviny (uvařené vajcia natvrdo, párky alebo salám, uhorky) a odložíme bokom.

Omáčku v hrnci zahustíme. Ja používam najradšej chlieb.

Pred koncom pridáme pokrájané ingrediencie, ktoré sme si dali bokom. Dochutíme znova horčicou. Pokračujeme vo varení.

Servírujeme a ako prílohu volíme ryžu alebo knedlík.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Dobrá znojemská omáčka

Dobrá znojemská omáčka je tradičné české jedlo, ktoré sa vyznačuje svojou bohatou chuťou a výraznou vôňou. Hlavnou zložkou sú hovädzie plátky, ktoré sa dlho dusia v omáčke s uhorkami, cibuľou a korením. Typicky sa podáva s houskovým knedlíkom alebo ryžou, čo doplní jej jemnú, ale výraznú chuť. Tajomstvo úspechu znojemskej omáčky tkvie v kvalitných surovinách a pomalom varení, ktoré umožňuje chutiam krásne preniknúť. Je to ideálny pokrm na chladnejšie dni, keď zatúžite po niečom naozaj výdatnom a lahodnom.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky, Smetanové omáčky
Štítky: Česká kuchyňa, hlavné jedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Dobrá znojemská omáčka.

Pridať komentár