Dobrá znojemská omáčka
![Dobrá znojemská omáčka](/i/sk/dobra-znojemska-omacka.jpg)
Čo variť na víkend? Čo tak osvedčenú znojemskú omáčku?
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
6 ks uhorka - sterilizovaná
pipar
2 ks párok alebo salám
olej - napr. repkový
600 g kvalitné mäso - hovädzie
2 ks vajíčka uvarené natvrdo
1 ks väčšia kuchynská cibuľa
2 polievkové lyžice plnotučná horčica
soľ
Postup varenia podľa receptu
Zohneme si kvalitné hovädzie mäso a na doske ho nakrájame na menšie kúsky. V sekáči rozsekáme cibuľu a dáme spolu s kvapkou oleja do hrnca.
Keď bude cibuľka akurát, pridáme hovädzie mäso a korenie. Chuť dodáme troškou horčice. Prilijeme vodu. Varíme.
Kým sa nám mäso uvarí, nakrájame si tieto suroviny (uvařené vajcia natvrdo, párky alebo salám, uhorky) a odložíme bokom.
Omáčku v hrnci zahustíme. Ja používam najradšej chlieb.
Pred koncom pridáme pokrájané ingrediencie, ktoré sme si dali bokom. Dochutíme znova horčicou. Pokračujeme vo varení.
Servírujeme a ako prílohu volíme ryžu alebo knedlík.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dobrá znojemská omáčka
Dobrá znojemská omáčka je tradičné české jedlo, ktoré sa vyznačuje svojou bohatou chuťou a výraznou vôňou. Hlavnou zložkou sú hovädzie plátky, ktoré sa dlho dusia v omáčke s uhorkami, cibuľou a korením. Typicky sa podáva s houskovým knedlíkom alebo ryžou, čo doplní jej jemnú, ale výraznú chuť. Tajomstvo úspechu znojemskej omáčky tkvie v kvalitných surovinách a pomalom varení, ktoré umožňuje chutiam krásne preniknúť. Je to ideálny pokrm na chladnejšie dni, keď zatúžite po niečom naozaj výdatnom a lahodnom.