Jednoduchá znojemská omáčka

Jednoduchá znojemská omáčka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Recept na obľúbenú a známu omáčku.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 ks cibuľa
1 fľaša sterilizované uhorky
150 ml kyslá smotana
2 lyžice maslo
2 - 3 lyžičky cukor
500 ml voda
6 lyžíc hladká múka
podľa chuti soľ
mletý čierny korenie
2 lyžice olej

Postup varenia podľa receptu

Cibuľu olúpeme, očistíme a nakrájame. Uhorky nakrájame na kocky.

Do hrnca dáme maslo s olejom a speníme pripravenú cibuľu. Pridáme 4 lyžice múky a urobíme svetlú jíšku. Základ omáčky zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme uhorky a podľa chuti cukor a soľ. Povaríme.

V smotane rozmiešame 2 lyžice múky. Omáčku smotanou zahustíme, prípadne dochutíme a necháme prejsť varom.

Jednoduchú znojemskú omáčku podávame s duseným hovädzím mäsom a ryžou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Jednoduchá znojemská omáčka

Jednoduchá znojemská omáčka je tradičný český pokrm, ktorý si získal popularitu vďaka svojej lahodnej chuti a jednoduchej príprave. Hlavnými ingredienciami sú srdiečka, nakladané uhorky, paradajky, cibuľa a korenie. Omáčka je ideálna na podávanie s mäsom, najmä s hovädzím alebo bravčovým. Vyniká jemne kyslou chuťou, ktorá pochádza z uhoriek a paradajok, a dodáva pokrmom jedinečný nádych. Táto omáčka sa môže podávať s cestovinami alebo gnocchi a je obľúbená ako doma, tak v reštauráciách. Pripravte si ju a vychutnajte si kúsok českej gastrónomie!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Jednoduchá znojemská omáčka.

Pridať komentár