Jednoduchá znojemská omáčka
![Jednoduchá znojemská omáčka](/i/sk/jednoducha-znojemska-omacka.jpg)
Recept na obľúbenú a známu omáčku.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 ks cibuľa
1 fľaša sterilizované uhorky
150 ml kyslá smotana
2 lyžice maslo
2 - 3 lyžičky cukor
500 ml voda
6 lyžíc hladká múka
podľa chuti soľ
mletý čierny korenie
2 lyžice olej
Postup varenia podľa receptu
Cibuľu olúpeme, očistíme a nakrájame. Uhorky nakrájame na kocky.
Do hrnca dáme maslo s olejom a speníme pripravenú cibuľu. Pridáme 4 lyžice múky a urobíme svetlú jíšku. Základ omáčky zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme uhorky a podľa chuti cukor a soľ. Povaríme.
V smotane rozmiešame 2 lyžice múky. Omáčku smotanou zahustíme, prípadne dochutíme a necháme prejsť varom.
Jednoduchú znojemskú omáčku podávame s duseným hovädzím mäsom a ryžou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jednoduchá znojemská omáčka
Jednoduchá znojemská omáčka je tradičný český pokrm, ktorý si získal popularitu vďaka svojej lahodnej chuti a jednoduchej príprave. Hlavnými ingredienciami sú srdiečka, nakladané uhorky, paradajky, cibuľa a korenie. Omáčka je ideálna na podávanie s mäsom, najmä s hovädzím alebo bravčovým. Vyniká jemne kyslou chuťou, ktorá pochádza z uhoriek a paradajok, a dodáva pokrmom jedinečný nádych. Táto omáčka sa môže podávať s cestovinami alebo gnocchi a je obľúbená ako doma, tak v reštauráciách. Pripravte si ju a vychutnajte si kúsok českej gastrónomie!