Horčičová omáčka

Horčičová omáčka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Omáčka z potravín, čo máme vždy doma.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 ks cibuľa
0,5 l voda
2 lyžice hladká múka
1 kelímok smetana
1/2 kocky bujón
podľa chuti pórek
mletý čierny korenie
mlieko
soľ

Postup varenia podľa receptu

Začneme tým, že si najemno nakrájame pór a cibuľu. Ty potom necháme speniť na panvici s rozohriatym olejom. V troške vody si rozpustíme hovädzí bujón a ten potom prilievame do panvice, pomiešame. Pridáme horčicu a osolíme, okoreníme podľa chuti. Takto krátko osmažíme, prilievame vodu a privedieme k varu. V momente, keď sa začne vývar variť, prilievame smotanu, ocot a osladíme cukrom. Keby bola omáčka príliš riedka, zahustíme ju mliekom zmiešaným s hladkou múkou.

Takto pripravenú omáčku podávame najlepšie k jedlám s knedľami alebo opečenými zemiakmi.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Horčičová omáčka

Horčicová omáčka je obľúbeným doplnkom mnohých jedál. Táto výrazná omáčka sa zvyčajne pripravuje z kvalitnej horčice, smotany, oleja a ďalších ingrediencií, ako je med či citrónová šťava, ktoré jej dodávajú jemnú sladkokyslú chuť. Skvele sa hodí k mäsu, rybám či zelenine, ale možno ju použiť aj ako dresing do šalátov. Horčicová omáčka je obľúbená v európskej kuchyni, predovšetkým vo Francúzsku a Nemecku. Okrem skvelej chuti pridá jedlu aj zaujímavý vizuálny prvok vďaka svojej krémovej textúre a zlatisto žltej farbe.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Horčičová omáčka.

Pridať komentár