Horčičová omáčka
![Horčičová omáčka](/i/sk/horcicova-omacka.jpg)
Omáčka z potravín, čo máme vždy doma.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ks cibuľa
0,5 l voda
2 lyžice hladká múka
1 kelímok smetana
1/2 kocky bujón
podľa chuti pórek
mletý čierny korenie
mlieko
soľ
Postup varenia podľa receptu
Začneme tým, že si najemno nakrájame pór a cibuľu. Ty potom necháme speniť na panvici s rozohriatym olejom. V troške vody si rozpustíme hovädzí bujón a ten potom prilievame do panvice, pomiešame. Pridáme horčicu a osolíme, okoreníme podľa chuti. Takto krátko osmažíme, prilievame vodu a privedieme k varu. V momente, keď sa začne vývar variť, prilievame smotanu, ocot a osladíme cukrom. Keby bola omáčka príliš riedka, zahustíme ju mliekom zmiešaným s hladkou múkou.
Takto pripravenú omáčku podávame najlepšie k jedlám s knedľami alebo opečenými zemiakmi.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Horčičová omáčka
Horčicová omáčka je obľúbeným doplnkom mnohých jedál. Táto výrazná omáčka sa zvyčajne pripravuje z kvalitnej horčice, smotany, oleja a ďalších ingrediencií, ako je med či citrónová šťava, ktoré jej dodávajú jemnú sladkokyslú chuť. Skvele sa hodí k mäsu, rybám či zelenine, ale možno ju použiť aj ako dresing do šalátov. Horčicová omáčka je obľúbená v európskej kuchyni, predovšetkým vo Francúzsku a Nemecku. Okrem skvelej chuti pridá jedlu aj zaujímavý vizuálny prvok vďaka svojej krémovej textúre a zlatisto žltej farbe.