Ryžové rezance s paradajkovou-tuniakovou omáčkou

Ryžové rezance s paradajkovou-tuniakovou omáčkou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Nakrájame cibuľu a cesnak na malé kúsky a osmažíme ich na oleji. Potom pridáme nakrájané rajčiny z konzervy, sušené rajčiny a olivy. Osolíme a okoreníme a varíme na miernom ohni.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 plechovka tuniaka v oleji
1 plechovka sekaných rajčín
1 cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
5-6 sušených rajčín
cca 50 g čiernych olív
2-3 lyžice olivového oleja
3 lyžice smotany na varenie
soľ
pepř
malá štipka cukru
ryžové rezance
strúhaný parmezán

Postup varenia podľa receptu

Cibuľu a cesnak nasekáme a osmažíme na oleji. Potom pridáme konzervované paradajky, nakrájané sušené paradajky a olivy.

Ochuťte soľou a korením a na nízkej teplote dusíme približne 10 minút. Potom pridajte smotanu a scedeného tuniaka a krátko povarte.

Nudle uvaríme podľa pokynov. Omáčku osladíme troškou cukru a podľa potreby osolíme. Servírujeme ju s uvarenými nudlami a posypeme syrom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Ryžové rezance s paradajkovou-tuniakovou omáčkou

Ryžové rezance s paradajkovou-tuniakovou omáčkou sú lahodným jedlom, ktoré spája chuť Stredomoria a ázijskej kuchyne. Ryžové rezance majú jemnú textúru, ktorá skvele ladí s bohatou a voňavou paradajkovou-tuniakovou omáčkou. Táto omáčka je plná vitamínov vďaka zrelým paradajkám a živinám z kociek tuniaka, čo z nej robí výživné a chutné jedlo. Je ideálnou voľbou pre rýchly obed alebo večeru, ktorú si zamilujú všetci milovníci cestovín a rýb. Pochutnajte si na tejto jedinečnej kombinácii chutí!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (26 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky
Tag: Zelenina, cestoviny, omáčky, restovanie, varenie, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, dusenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Ryžové rezance s paradajkovou-tuniakovou omáčkou.

Pridať komentár