Výborná chrenová omáčka

Výborná chrenová omáčka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Recept na rýchlu a výbornú chrenovú omáčku.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

120 - 200 g chren
200 ml smotana
200 ml mlieko
2 ks cibuľa
1 čajová lyžička mletý čierny korenie
1 čajová lyžička soľ
150 g maslo
3 polievkové lyžice hladká múka
1 kocka vývar
600 ml voda

Postup varenia podľa receptu

Na masle osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku, ktorú zasypeme hladkou múkou. Osmahneme a zalijeme vodou s mliekom, do ktorej vložíme kocku vývaru. Povaríme 15 minút, aby cibuľka zmäkla, ak by niekomu vadila, môže použiť mixér.

Nakoniec pridáme smotanu, ochutíme soľou a korením a povaríme 2 minúty. Vypneme, pridáme nastrúhaný čerstvý chren podľa chuti.

Výbornú chrenovú omáčku odporúčame podávať s houskovým knedlíkom a údeným mäsom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Výborná chrenová omáčka

Výborná chrenová omáčka je skvostným gastronomickým zážitkom, ktorý dodáva pokrmom jedinečnú chuť. Jej pikantná a osviežujúca aróma z chrenu dokonale ladí s mäsovými jedlami, ako je hovädzie alebo bravčové. Táto omáčka sa výborne hodí aj k rybám či zemiakom. Príprava je jednoduchá a rýchla, stačí zmiešať nastrúhaný chren s kvalitnou smotanou, citrónovou šťavou a korením podľa chuti. Výsledkom je lahodný doplnok, ktorý obohatí každý stôl a poteší milovníkov výrazných chutí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Výborná chrenová omáčka.

Pridať komentár