Studená bylinková omáčka

Uvaríme dva žĺtky, ktoré potom rozmačkáme a zmiešame s dvoma surovými žĺtkami. Pridáme korenie, horčicu a pomaly prilievame olivový olej za stáleho miešania.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 žĺtky
3 dl olivového oleja
1 lyžica horčice
5 lyžíc bieleho jogurtu
1 lyžica kaparov
2 lyžice bieleho vínneho octu
1 lyžica kôpru
1 lyžica estragónu
1 lyžica petržlena
1 lyžica pažítky
1 sladkokyslá uhorka
mletý čierny koren
Postup varenia podľa receptu
Dva uvarené žĺtky rozmačkáme a zmiešame ich s dvoma surovými žĺtkami.
Do zmesi pridáme korenie, horčicu a pomaly prilievame olivový olej, pričom stále miešame.
Potom pridáme jogurt a ocot, primiešame bylinky a jemne nasekané kapary a uhorku.
Všetko dôkladne premiešame, až získame hladkú krémovú omáčku.
Servírujeme k studeným pečeným mäsám, rybám a šalátom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Studená bylinková omáčka
Studená bylinková omáčka je osviežujúca príloha, ktorá skvelo dopĺňa rôzne jedlá. Je vyrobená z čerstvých bylín, ako sú petržlen, pažítka alebo bazalka, zmiešaných s jogurtom alebo kyslou smotanou. Táto omáčka je nielen chutná, ale aj zdravá, plná vitamínov a minerálov. Perfektne sa hodí k mäsu, zelenine alebo ako dip k zeleninovým tyčinkám. Jej svieža chuť dodáva jedlám na ľahkosti a rozmanitosti, čo z nej robí obľúbenú voľbu v teplých mesiacoch.