Cukinetová omáčka na cestoviny

Počas sezóny zberu cukiet máme často problém, čo s nimi robiť. Môžeme z nich vytvoriť napríklad jednoduchú omáčku, ktorú podávame s cestovinami. Jej…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 cuketa
100 g slaniny
2 strúčiky cesnaku
75 ml sladkej smotany
75 ml kyslej smotany
1 malý rajčinový pretlak
čerstvá bazalka
100 ml bieleho vína
soľ
1 štipka cukru
Postup varenia podľa receptu
Olúpeme cibuľu a jemne ju nakrájame. Slaninu nakrájame na malé kocky. Cuketu nastrúhame na hrubo. Cesnakové strúčiky zbavíme šupky a prelisujeme.
Na oleji osmažíme cibuľu so slaninou, následne pridáme cuketu, osolíme, podlíme vínom a dusíme zhruba 5 minút.
Teraz pridáme paradajkový pretlak s cesnakom a ľahko osladíme. Necháme povariť a nakoniec pridáme smotanu a bazalku. Ochutnáme a prípadne upravíme chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cukinetová omáčka na cestoviny
Cuketová omáčka na cestoviny je ľahké a chutné jedlo, ideálne na letné dni. Hlavnými ingredienciami sú čerstvé cukety, ktoré sa nasekajú a osmahnú na olivovom oleji s cesnakom. Pridanie smotany alebo jogurtu omáčku zjemní a dodá jej krémovú konzistenciu. Môže sa dochutiť bylinkami, ako je bazalka alebo petržlen, a podávať s vašimi obľúbenými cestovinami. Tento recept je skvelou voľbou pre vegetariánov a milovníkov zdravej stravy.