Znojemská omáčka

O znojemskej omáčke s hovädzím mäsom už pravdepodobne viete, ale čo takto vyskúšať jej verziu s bravčovým mäsom? Príprava je oveľa rýchlejšia, ale chuť…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
450 g bravčového mäsa
150 g sladkokyslých uhorky
1 lyžica plnotučnej horčice
mletý kmín (alebo drvený)
1 lyžička sladkej papriky (nemusí byť)
soľ
mletý čierny korenie
1 cibuľa
olej (alebo masť)
vývar (alebo voda)
Na zápražku
trochu masti
2 lyžice hladkej múky
Postup varenia podľa receptu
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.
Olúpanú cibuľu jemne nakrájame a osmahneme na tuku. Potom pridáme rascu a mäso, a pokračujeme v opékaniu.
Mierne osolíme, pridáme papriku, podlejeme vývarom alebo vodou, primiešame horčicu a uvaríme v tlakovom hrnci po dobu 15-20 minút, kým nebude mäkké.
Po uvarení primiešame nasekané alebo hrubo nastrúhané uhorky a chvíľu povaríme.
Na rozpálenom sadle osmažíme múku, pričom ju neustále miešame. Potom túto zmes pridáme do hrnca a varíme asi 15-20 minút.
Servírujeme s knedľami, ryžou alebo cestovinami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Znojemská omáčka
Znojemská omáčka je tradičný český pokrm, ktorý pochádza zo Znojma. Je známa svojím typickým zafarbením a chuťou, ktorá spája mäso, zeleninu a korenie. Hlavnými ingredienciami sú sviečková, mrkva, cibuľa a kyslé uhorky, čo jej dodáva jedinečnú chuť. Omáčka sa často podáva s knedľami alebo cestovinami a je obľúbeným pokrmom na rodinných oslavách a sviatkoch. Jej bohatá a aromatická povaha ju robí jedným z najviac vyhľadávaných pokrmov v českej kuchyni.