Znojemská omáčka

Znojemská omáčka
Doba prípravy: 40 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 4

O znojemskej omáčke s hovädzím mäsom už pravdepodobne viete, ale čo takto vyskúšať jej verziu s bravčovým mäsom? Príprava je oveľa rýchlejšia, ale chuť…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

450 g bravčového mäsa
150 g sladkokyslých uhorky
1 lyžica plnotučnej horčice
mletý kmín (alebo drvený)
1 lyžička sladkej papriky (nemusí byť)
soľ
mletý čierny korenie
1 cibuľa
olej (alebo masť)
vývar (alebo voda)
Na zápražku
trochu masti
2 lyžice hladkej múky

Postup varenia podľa receptu

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.

Olúpanú cibuľu jemne nakrájame a osmahneme na tuku. Potom pridáme rascu a mäso, a pokračujeme v opékaniu.

Mierne osolíme, pridáme papriku, podlejeme vývarom alebo vodou, primiešame horčicu a uvaríme v tlakovom hrnci po dobu 15-20 minút, kým nebude mäkké.

Po uvarení primiešame nasekané alebo hrubo nastrúhané uhorky a chvíľu povaríme.

Na rozpálenom sadle osmažíme múku, pričom ju neustále miešame. Potom túto zmes pridáme do hrnca a varíme asi 15-20 minút.

Servírujeme s knedľami, ryžou alebo cestovinami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Znojemská omáčka

Znojemská omáčka je tradičný český pokrm, ktorý pochádza zo Znojma. Je známa svojím typickým zafarbením a chuťou, ktorá spája mäso, zeleninu a korenie. Hlavnými ingredienciami sú sviečková, mrkva, cibuľa a kyslé uhorky, čo jej dodáva jedinečnú chuť. Omáčka sa často podáva s knedľami alebo cestovinami a je obľúbeným pokrmom na rodinných oslavách a sviatkoch. Jej bohatá a aromatická povaha ju robí jedným z najviac vyhľadávaných pokrmov v českej kuchyni.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (96 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky
Tag: Zelenina, bravčové mäso, omáčky, znojemská, restovanie, tlakový hrniec, varenie, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, lacné, česká, ľahký

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Znojemská omáčka.

Pridať komentár