Houbová omáčka

Houbová omáčka
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 35 minút
Porcie: 4

Ak milujete huby na kyslo, táto omáčka vás ohromí svojou výbornou chuťou. Nech už použijete čerstvé alebo sušené hríby, stačí ich...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

čerstvé huby (alebo sušené)
1 kyslá smotana
1 lyžica hladkej múky
voda
soľ
ocot

Postup varenia podľa receptu

Očistíme huby a nakrájame ich na kusy.

Huby vložíme do menšieho množstva vody, osolíme ich a varíme po dobu 30 minút.

Zakysanú smotanu dobre premiešame s jednou lyžicou hladkej múky a potom ju pridáme do uvarených húb.

Privedieme k varu a osolíme a okyselíme.

Servírujeme s zemiakmi alebo s knedľami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Houbová omáčka

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 3.9/5 (30 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky
Tag: huby, omáčky, varenie, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, slané, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, letné recepty, jesenné, vegetarianské, hubová

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Houbová omáčka.

Pridať komentár