Panenka so smotanovo-bylinkovou omáčkou

Panenka so smotanovo-bylinkovou omáčkou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Recept na jednu porciu bravčovej panenky v smotanovej omáčke s bazalkou a paradajkami.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

150 dkg sviečková
1 ks paradajka
1 lyžica olivový olej
1 štipka sušená bazalka
omáčka 1 lyžica bazalkové pesto
3 dl šľahačka
podľa chuti steakové korenie
mletý farebný korenie
soľ

Postup varenia podľa receptu

Umýjeme si rajče, na kolieska ho nakrájame a posypeme bazalkovým korením. Opäť na kolieska si nakrájame bravčovú panenku, zľahka ju naklepeme, osolíme, okoreníme a okoreníme steakovým korením.

Rozpálime si olej na panvici a vkladáme plátky z panenky. Tu z oboch strán orestujeme a do výpeku potom vložíme nakrájané rajčatá. Taktiež ich zľahka orestujeme a vyberieme. Do panvice nalijeme smotanu a pridáme pesto. Chvíľu omáčku povaríme a soľou dochutíme.

Servírujeme tak, že na plátky panenky pokladáme rajčatá a takto prekládame. Potom prelejeme smotanovou omáčkou. Môžeme podávať s opekanými zemiakmi alebo ryžou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Panenka so smotanovo-bylinkovou omáčkou

Panenka so smotanovo-bylinkovou omáčkou je delikátny pokrm, ktorý poteší milovníkov mäsových špecialít. Mladé bravčové mäso, známe svojou jemnosťou, sa pečie do zlatista a podáva s bohatou smotanovou omáčkou, ktorú obohacujú čerstvé bylinky ako petržlen, pažítka alebo tymián. Táto kombinácia vytvára lahodnú harmóniu chutí, ktorá sa perfektne hodí k prílohe, ako sú zemiakové knedlíky alebo gratinovaná zelenina. Tento recept je ideálny pre slávnostné príležitosti alebo rodinné večere, kde poteší všetkých gurmánov.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo, Omáčky, Smetanové omáčky, Bravčové mäso
Štítky: Česká kuchyňa, hlavné jedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Panenka so smotanovo-bylinkovou omáčkou.

Pridať komentár