Panenka so smotanovo-bylinkovou omáčkou
![Panenka so smotanovo-bylinkovou omáčkou](/i/sk/panenka-so-smotanovo-bylinkovou-omackou.jpg)
Recept na jednu porciu bravčovej panenky v smotanovej omáčke s bazalkou a paradajkami.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
150 dkg sviečková
1 ks paradajka
1 lyžica olivový olej
1 štipka sušená bazalka
omáčka 1 lyžica bazalkové pesto
3 dl šľahačka
podľa chuti steakové korenie
mletý farebný korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Umýjeme si rajče, na kolieska ho nakrájame a posypeme bazalkovým korením. Opäť na kolieska si nakrájame bravčovú panenku, zľahka ju naklepeme, osolíme, okoreníme a okoreníme steakovým korením.
Rozpálime si olej na panvici a vkladáme plátky z panenky. Tu z oboch strán orestujeme a do výpeku potom vložíme nakrájané rajčatá. Taktiež ich zľahka orestujeme a vyberieme. Do panvice nalijeme smotanu a pridáme pesto. Chvíľu omáčku povaríme a soľou dochutíme.
Servírujeme tak, že na plátky panenky pokladáme rajčatá a takto prekládame. Potom prelejeme smotanovou omáčkou. Môžeme podávať s opekanými zemiakmi alebo ryžou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Panenka so smotanovo-bylinkovou omáčkou
Panenka so smotanovo-bylinkovou omáčkou je delikátny pokrm, ktorý poteší milovníkov mäsových špecialít. Mladé bravčové mäso, známe svojou jemnosťou, sa pečie do zlatista a podáva s bohatou smotanovou omáčkou, ktorú obohacujú čerstvé bylinky ako petržlen, pažítka alebo tymián. Táto kombinácia vytvára lahodnú harmóniu chutí, ktorá sa perfektne hodí k prílohe, ako sú zemiakové knedlíky alebo gratinovaná zelenina. Tento recept je ideálny pre slávnostné príležitosti alebo rodinné večere, kde poteší všetkých gurmánov.