Syrková omáčka s pórkom

Omyjeme stredné póry, nakrájame na drobné kúsky a osmažíme na rozpálenom tuku. Dochutíme vegetou, pridáme trochu vody a povaríme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 ml kyslej smotany
3 ks póru
250 ml zeleninového vývaru
200 ml mleka
100 g krémového taveného syra
podľa chuti mletý biely korenie
vegety
soli
podľa potreby hladkej múky
tuku alebo oleja
Postup varenia podľa receptu
V inom hrnci si pripravíme jíšku (rozpustený tuk zaprášíme múkou). Prilejeme, za stálého miešania, zeleninový vývar, mlieko a varíme (pozor na pripálenie). Ďalej rozpustíme v omáčke syr, pridáme soľ, korenie a za stálého miešania pridáme pórok a smotanu. Ešte chvíľu povaříme, ale nesmie dôjsť k varu.
Omáčku môžeme podávať s rôznymi druhmi cestovín, ale aj k zemiakovej kaši s karbanátkami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Syrková omáčka s pórkom
Sýrová omáčka s pórkom je lahodný a krémový pokrm, ktorý skvele doplní akékoľvek cestoviny, zemiaky alebo zeleninu. Pórek dodáva omáčke jemnú chuť a príjemnú textúru, zatiaľ čo syry ako parmezán či ementál zabezpečujú bohatú a sýtu chuť. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj rýchly na prípravu, čo ho robí ideálnym pre všedné dni. Kombinácia s čerstvým bylinkovým posypom alebo troškou papriky dodá omáčke na šarme a elevuje ju na gurmánsku úroveň.