Rajská omáčka (jednoduchá a rýchla)

Rajská omáčka (jednoduchá a rýchla)
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 45 minút
Porcie: 5

Túto lahodnú omáčku urobíme z paradajkového pretlaku a vývaru. Pridáme do nej štipku mletej papriky, grilovacie korenie a jemne ju ochutíme škoricou. Spoločne s…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g mletého mäsa
korenie na mleté mäso
280 g rajčinového pretlaku (2 balenia)
1 perník na strúhanie
1 väčšia cibuľa
cca 800 ml vývaru
1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
grilovacie korenie (podľa chuti)
1 čajová lyžička škorice
Na dochutenie
ocot
cukor
soľ

Postup varenia podľa receptu

V mise spojíme mleté mäso s korením určeným pre mleté mäso. Z tejto zmesi vytvoríme asi 20-25 malých guľôčok.

Do hrnca dáme olej a na ňom osmažíme olúpanú a na jemno nakrájanú cibuľu do zlatista. Potom pridáme mäsové guľôčky.

Opečieme ich zo všetkých strán. Potom pridáme sladkú papriku, škoricu a trošku grilovacieho korenia.

Zamiešame, potom pridáme rajčinový pretlak a zalieme vývarom. Varíme približne 25 až 35 minút.

Najprv začneme zahušťovať tým, že na hrubom strúhadle nastrúhame perník a postupne ho primiešame do omáčky, kým nedosiahne požadovanú hustotu.

Pridáme cukor, ocot a soľ podľa chuti.

Servírujeme s knedlíkom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rajská omáčka (jednoduchá a rýchla)

Rajská omáčka (jednoduchá a rýchla)


Rajská omáčka je obľúbené jedlo, ktoré poteší každého milovníka cestovín a mäsových pokrmov. Táto lahodná omáčka je založená na zrelých paradajkách, cibuli a bylinkách, čo jej dodáva sviežu chuť. Príprava je rýchla a jednoduchá – stačí osmažiť cibuľu, pridať paradajky a korenie. Môžete ju podávať s cestovinami alebo mäsom, ako je hovädzie či kuracie, a pokrm tak jednoducho obohatíte o vitamíny a minerály. Vyskúšajte ju ako rýchly obed alebo večeru!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky
Tag: mleté mäso, omáčky, varenie, obed, ľahké, bežný deň, česká, ľahký, jesenné, zimné recepty, sladkokyslé, paradajková

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rajská omáčka (jednoduchá a rýchla).

Pridať komentár