Rajská omáčka (jednoduchá a rýchla)
Túto lahodnú omáčku urobíme z paradajkového pretlaku a vývaru. Pridáme do nej štipku mletej papriky, grilovacie korenie a jemne ju ochutíme škoricou. Spoločne s…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g mletého mäsa
korenie na mleté mäso
280 g rajčinového pretlaku (2 balenia)
1 perník na strúhanie
1 väčšia cibuľa
cca 800 ml vývaru
1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
grilovacie korenie (podľa chuti)
1 čajová lyžička škorice
Na dochutenie
ocot
cukor
soľ
Postup varenia podľa receptu
V mise spojíme mleté mäso s korením určeným pre mleté mäso. Z tejto zmesi vytvoríme asi 20-25 malých guľôčok.
Do hrnca dáme olej a na ňom osmažíme olúpanú a na jemno nakrájanú cibuľu do zlatista. Potom pridáme mäsové guľôčky.
Opečieme ich zo všetkých strán. Potom pridáme sladkú papriku, škoricu a trošku grilovacieho korenia.
Zamiešame, potom pridáme rajčinový pretlak a zalieme vývarom. Varíme približne 25 až 35 minút.
Najprv začneme zahušťovať tým, že na hrubom strúhadle nastrúhame perník a postupne ho primiešame do omáčky, kým nedosiahne požadovanú hustotu.
Pridáme cukor, ocot a soľ podľa chuti.
Servírujeme s knedlíkom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rajská omáčka (jednoduchá a rýchla)
Rajská omáčka (jednoduchá a rýchla)
Rajská omáčka je obľúbené jedlo, ktoré poteší každého milovníka cestovín a mäsových pokrmov. Táto lahodná omáčka je založená na zrelých paradajkách, cibuli a bylinkách, čo jej dodáva sviežu chuť. Príprava je rýchla a jednoduchá – stačí osmažiť cibuľu, pridať paradajky a korenie. Môžete ju podávať s cestovinami alebo mäsom, ako je hovädzie či kuracie, a pokrm tak jednoducho obohatíte o vitamíny a minerály. Vyskúšajte ju ako rýchly obed alebo večeru!
Tomáš Rohlena