Celerová omáčka

Určite vás poteší, akú chuť má. Využite kvalitný vývar a obohaťte ju maslom. Najlepšie sa hodí k pečenému alebo varenému hovädziemu, údenému či teľaciemu mäsu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
0,5 zeleru
30 g masla
30 g hladkej múky
1 l hovädzieho vývaru
2 lyžice bieleho vína
50 g cukru
50 g pomarančovej kôry
200 ml smotany
soľ
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Omytý zeler nakrájame na malé kúsky a na masle dusíme, kým nezmäkne. Potom ho posypeme múkou a necháme zosvetliť. Prilejeme vývar, pridáme víno, cukor, nastrúhanú kôru z pomaranča a čerstvo mletý korenie, a omáčku povaříme.
Použijeme ponorný mixér na rozmixovanie, potom precedíme. Pridáme smotanu, krátko povaříme a osolíme.
Servírujeme s vareným hovädzím alebo údeným mäsom a ako prílohu ponúkame noky, špecle alebo houskový knedlík.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Celerová omáčka
Apelová omáčka je lahodný pokrm, ktorý sa vyznačuje jemnou, ale výraznou chuťou. Hlavnou ingredienciou je apel, ktorý sa často dopĺňa o smotanu a ďalšie korenie, čím vzniká krémová textúra. Táto omáčka sa skvele hodí k mäsitým pokrmom, ako je kura alebo hovädzie, a tiež k vegetariánskym jedlám, napríklad s cestovinami alebo knedľami. Apelová omáčka je nielen chutná, ale aj zdravá, pretože apel je bohatý na vitamíny a minerály. Vyskúšajte ju ako alternatívu k tradičným omáčkam a objavte nové chuťové kombinácie!