Žahour - čučoriedková omáčka

Či už plánujete pripraviť knedle alebo palacinky, určite oceníte ovocnú omáčku, ktorú často využívali naše babičky. Hovoríme o klasickom uhorkovom…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 ml čučoriedok
2 lyžice cukru
1 štipka škorice
1 lyžica masla
3 lyžice vody
100 ml mlieka alebo smotany (podľa potreby aj viac)
3 čajové lyžičky vanilkového pudingu (alebo Solamylu)
Postup varenia podľa receptu
Do hrnca s čučoriedkami pridáme cukor, škoricu, maslo a trochu vody.
Misku krátko povaríme, pričom čučoriedky by nemali byť úplne rozvarené.
Do mlieka alebo smotany (môžeme ich aj kombinovať) pridáme puding a dôkladne premiešame, potom zmes nalejeme do čučoriedkovej zmesi a krátko povaríme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Žahour - čučoriedková omáčka
Žahúr s čučoriedkovou omáčkou je delikátna špecialita, ktorú si obľúbite pre jej jedinečnú chuť. Táto omáčka, vyrobená z čerstvých čučoriedok, kombinuje sladkosť a kyslosť, čo skvele dopĺňa textúru žahúra, tradičného jedla. Podáva sa často ako príloha k mäsám alebo ako samostatný chod, a je ideálna pre milovníkov prírodných a zdravých chutí. Príprava je jednoduchá a rýchla, čo z neho robí ideálnu voľbu pre každodenné varenie aj slávnostné príležitosti. Objavte nové rozmery chuti s touto lahodnou omáčkou!