Houbová kôprová omáčka so zakysanou smotanou

Na rozpustenom masle zprudka osmahneme jemne nakrájanú cibuľu, kým nezmäkne, potom pridáme očistené lesné huby pokrájané na plátky alebo kocky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 väčšia cibuľa
200 g čerstvých lesných húb
200 g kyslej smotany izbovej teploty
1 lyžica čerstvo nasekanej kôpru (môže byť aj sušený)
plná lyžica masla
vývar podľa potreby
Postup varenia podľa receptu
Na rozpustenom masle osmahneme jemne nakrájanú cibuľu do zlatista, potom pridáme očistené lesné huby nakrájané na plátky alebo kocky a na cibuľu ich pomaly smažíme, až mierne zmäknú. Následne ich podlíme malým množstvom vývaru, osolíme a za občasného miešania ich dusíme pod pokrievkou asi 10-15 minút, pričom podľa potreby pridávame tekutinu. Podlievame minimálne, aby sme nemuseli omáčku zahušťovať.
Na záver dusenia pridáme k hubám nasekaný kôpor. Potom huby odstavíme z platne. Smotanu, ktorá je na izbovej teplote, dôkladne premiešame vidličkou so štipkou soli a spojíme ju s hubovou zmesou. Ak je to nutné, pridáme trochu vývaru na zriedenie a môžeme servírovať.
Podávame ju s varenými zemiakmi a prípadne s vajcom uvareným natvrdo. Na tanieri ozdobíme vetvičkou kôpru.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Houbová kôprová omáčka so zakysanou smotanou