Alevropita

Alevropita
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Alevropita alebo Epiran Feta Tart je vaječná omeleta v štýle slaného koláča. Je veľmi jednoduchá na prípravu a základom sú samozrejme vajcia a syr vrstvený maslom.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 polievkové lyžice roztopené maslo
2 šálky mlieko
1 ricotta
1 syr feta
oregano
tymian
chilli
cesto phyllo (podobné lístkovému cestu)

Postup varenia podľa receptu

Rúru si rozpálime a na plech si položíme list phylla. Vajcia, mlieko, ricottu a fetu vyšľaháme do hustej zmesi. Pridáme zvyšok ingrediencií a pokladáme na cesto. Prekryjeme ďalším plátom cesta, polijeme vajíčkom a dáme zapiecť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Alevropita

Alevropita je tradičný grécký pokrm, ktorý pochádza z Epiru, horského regiónu na severozápade Grécka. Táto jednoduchá, ale chutná pita sa pripravuje z múky, olivového oleja a vody, a je často obohatená o miestny syr feta alebo iné ingrediencie podľa chuti. Alevropita sa pečie v rúre, až sa vytvorí tenká a chrumkavá kôrka. Vďaka svojej jednoduchosti a možnosti ľahkej prípravy je obľúbeným pokrmom ako pre každodennú konzumáciu, tak pri slávnostných príležitostiach. Podáva sa ako predkrm alebo ľahký hlavný chod.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Grécky
Štítky:

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Alevropita.

Pridať komentár