Krvavá Mária
![Krvavá Mária](/i/sk/krvava-maria.jpg)
Bloody Mary je presne ten typ koktejlu, ktorý bude chutiť v prípade, že neholdujete sladkým nápojom. Štipľavosť v podobe worcesterskej omáčky, Tabasca, soli a korenia je presne ten tón, ktorý v Bloody Mary hľadáte.
Recept na Bloody Mary či jeho vznik sú zahalené tajomstvom. Jedna z legiend hovorí, že drink sa medzi ľuďmi rozšíril po 1. svetovej vojne, keď sa dostali do obehu paradajky v plechovke. Podľa ďalšieho príbehu má Bloody Mary na svedomí barman hotela Ritz, ktorý splnil prianie svojho zákazníka – žena pitia nesmie poznať po čichu. Posledná teória hovorí o britskej kráľovnej Márii I., ktorá počas svojej vlády nechala popravit 300 nevinných ľudí.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
9 cl vodky
3 cl citrónovej šťavy
18 cl rajčinového džúsu
Worcester, Tabasco, zelerová soľ, soľ a korenie – podľa chuti
Postup varenia podľa receptu
Najprv do vysokej sklenice, kam sa zmestí aj dávka ľadu, nalejte paradajkový džús, vodku, citrónovú šťavu a ochucovadlá.
Dôkladne premiešajte a ozdobte, ak chcete.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Krvavá Mária
Bloody Mary je slávny kokteil, ktorý kombinuje vodku s paradajkovou šťavou a množstvom korenia. Prísady ako worcesterská omáčka, tabasco a citrónová šťava dodávajú tomuto nápoju pikantnú chuť. Tradične sa podáva s zelerovou tyčinkou, ktorá sa používa ako miešačka aj ozdoba. Napriek tomu, že nie je úplne jasné, ako Bloody Mary získala svoje meno, niektoré teórie naznačujú, že bola pomenovaná po anglickej kráľovnej Marí I. Tento kokteil je obľúbený najmä ako "vyprážovač" pri nedeľných brunchoch.