Bombardiňo

Bombardiňo
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vynikajúca alkoholová pochúťka, napríklad po dobrej lyžovačke.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

80 g strúhaná čokoláda
160 ml rum
160 ml vajcový likér
80 ml mlieko
100 ml šľahačka
podľa chuti tmavý trstinový cukor

Postup varenia podľa receptu

V malom hrnci zmiešame mlieko, rum a vaječný koňak. Takto privedieme k varu. Keď nám začína vrieť, vypneme, aby sa nám neodparil alkohol. Podľa chuti potom prisladíme.

Medzitým sme si zo smotany vyšľahali šľahačku.

Nápoj rozlieme do pohárov a ozdobíme šľahačkou a nastrúhanou čokoládou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bombardiňo

Bombardiño je obľúbený alkoholický nápoj pôvodom z Talianska, najmä z regiónu Abruzzo. Tento vysoko energetický koktail sa skladá z espresso kávy, likéru (najčastejšie amaretto) a šľahačky. Bombardiño sa tradične podáva v malých pohárikoch a jeho konzumácia je zvyčajne spojená s horskými strediskami, kde sa tradične vychutnáva po lyžovaní. Vďaka svojmu lahodnému a intenzívnemu chuti si získal obľubu aj mimo Talianska, a to medzi milovníkmi kávy a sladkých nápojov.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Dezerty, Koktail, Nápoje
Štítky: Americká kuchyňa

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bombardiňo.

Pridať komentár