Bombardiňo
![Bombardiňo](/i/sk/bombardino.jpg)
Vynikajúca alkoholová pochúťka, napríklad po dobrej lyžovačke.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
80 g strúhaná čokoláda
160 ml rum
160 ml vajcový likér
80 ml mlieko
100 ml šľahačka
podľa chuti tmavý trstinový cukor
Postup varenia podľa receptu
V malom hrnci zmiešame mlieko, rum a vaječný koňak. Takto privedieme k varu. Keď nám začína vrieť, vypneme, aby sa nám neodparil alkohol. Podľa chuti potom prisladíme.
Medzitým sme si zo smotany vyšľahali šľahačku.
Nápoj rozlieme do pohárov a ozdobíme šľahačkou a nastrúhanou čokoládou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bombardiňo
Bombardiño je obľúbený alkoholický nápoj pôvodom z Talianska, najmä z regiónu Abruzzo. Tento vysoko energetický koktail sa skladá z espresso kávy, likéru (najčastejšie amaretto) a šľahačky. Bombardiño sa tradične podáva v malých pohárikoch a jeho konzumácia je zvyčajne spojená s horskými strediskami, kde sa tradične vychutnáva po lyžovaní. Vďaka svojmu lahodnému a intenzívnemu chuti si získal obľubu aj mimo Talianska, a to medzi milovníkmi kávy a sladkých nápojov.