Palačinky

Palačinky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Recept na palacinky, ktoré si môžete dať s marmeládou, tvarohom alebo mäsom.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

400 ml mlieko
200 g hladká múka
2 ks vajcia
podľa potreby olej na vyprážanie
štipka soľ

Postup varenia podľa receptu

Múku zmiešame so štipkou soli, mliekom a dvoma vajcami tak, aby vznikla správne hustá zmes vhodná na palacinky.

Na panvicu s rozpáleným olejom vylejeme malú naberačku cesta. Palacinky smažíme z oboch strán do zlatista.

Na hotové palacinky nanesieme ľubovoľné množstvo čohokoľvek, čo nám chutí. Vhodné sú marmelády, tvaroh, puding alebo mäsová či zeleninová náplň.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Palačinky

Palačinky sú obľúbený pokrm, ktorý si môžete pripraviť na sladko aj na slano. Tenké cesto sa pečie na panvici a následne sa plní rôznymi lahôdkami, ako sú džemy, nutella, tvaroh alebo špenát. Na Slovensku sú palačinky často servírované s posypom cukru, šľahačkou alebo ovocím. Ich príprava je jednoduchá a rýchla, čo ich robí ideálnym jedlom na raňajky alebo dezert. Palačinky dokážu potešiť každého gurmána svojím jemným cestom a širokým výberom náplní.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Dezerty
Štítky: Česká kuchyňa, dezert, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Palačinky.

Pridať komentár