Palačinky
![Palačinky](/i/sk/palacinky.jpg)
Recept na palacinky, ktoré si môžete dať s marmeládou, tvarohom alebo mäsom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
400 ml mlieko
200 g hladká múka
2 ks vajcia
podľa potreby olej na vyprážanie
štipka soľ
Postup varenia podľa receptu
Múku zmiešame so štipkou soli, mliekom a dvoma vajcami tak, aby vznikla správne hustá zmes vhodná na palacinky.
Na panvicu s rozpáleným olejom vylejeme malú naberačku cesta. Palacinky smažíme z oboch strán do zlatista.
Na hotové palacinky nanesieme ľubovoľné množstvo čohokoľvek, čo nám chutí. Vhodné sú marmelády, tvaroh, puding alebo mäsová či zeleninová náplň.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Palačinky
Palačinky sú obľúbený pokrm, ktorý si môžete pripraviť na sladko aj na slano. Tenké cesto sa pečie na panvici a následne sa plní rôznymi lahôdkami, ako sú džemy, nutella, tvaroh alebo špenát. Na Slovensku sú palačinky často servírované s posypom cukru, šľahačkou alebo ovocím. Ich príprava je jednoduchá a rýchla, čo ich robí ideálnym jedlom na raňajky alebo dezert. Palačinky dokážu potešiť každého gurmána svojím jemným cestom a širokým výberom náplní.