Tiramisu
![Tiramisu](/i/sk/tiramisu.jpg)
Tiramisu je obľúbený dezert.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
0,2 kg múčne cukor
2 polievkové lyžice rum
2 ks smetana na šľahanie
2 sáčky detské piškóty
1 pohár káva
2 ks nátierkové maslo - bez príchute
Postup varenia podľa receptu
Urobíme si ho zo surovín, ktoré máme doma k dispozícii.
Uvaríme si kávu. Zakvapkáme rumom a odložíme nabok.
Pekný papier rozložíme do pekáča alebo tortovej formy.
Do misy si nasypeme práškový cukor. Nandáme pomazánkové maslo. Pridáme ušľahanú smotanu.
Jemne premiešame. Vznikne nám lahodný krém.
Detské piškóty usporiadame na dno formy.
Vezmeme polievkovú lyžicu s kávou a rumom a polejeme piškóty.
Nandáme časť krému a rozotrieme ho po celej ploche. Opäť pokladáme piškóty, polejeme a znova krém. Opakujeme.
Povrch zákusku bude zakončený krémom. Cez sitko ho ozdobíme kakaom.
Uložíme do chladničky.
Servírujeme s obľúbeným nápojom, v spoločnosti priateľov alebo rodiny.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Tiramisu
Tiramisu je populárny taliansky dezert, známy svojou lahodnou kombináciou chutí. Tento dezert sa skladá z vrstiev piškótov namočených v káve, medzi ktorými je lahodný krém z mascarpone, cukru a vajec. Na záver sa celé dielo posype kakaom, čo dodáva jemnú čokoládovú chuť. Pôvod Tiramisù siaha do oblasti Benátska a jeho názov znamená „zdvihni ma hore“, čo odkazuje na jeho povzbudzujúce zložky. Tento dezert je obľúbený po celom svete pre svoju jedinečnú chuť a krémovú konzistenciu.