Čokoládový koláč

Žĺtky vyšľaháme s horúcou vodou, potom pridáme cukor a šľaháme, až vytvoríme penu. Následne pomaly vmiešame preosiatej múky a tiež tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
8 vajec
8 lyžíc horúcej vody
240 g kryštálového cukru
300 g polohrubej múky
Krém
3 vajcia
150 g kryštálového cukru
375 g masla
100 g čokolády na varenie
Postup varenia podľa receptu
Cesto:
Žĺtky vyšľaháme s horúcou vodou, pridáme cukor a vyšľaháme, kým nevznikne pena. Potom postupne vmiešame preosiatu múku a tuhý sneh z bielkov. Cesto nalijeme do vymastenej a múkou vysypanej formy o priemere 24 cm, a časť cesta prelejeme do menšieho hrnca, ktorý použijeme ako horný diel. Pečieme v predhriatej rúre. Akonáhle korpusy vychladnú, rozkrojíme ich na tri plátky. Dva z nich potrieme jahodovou marmeládou a jeden krémom. Potom potrieme zvyšným krémom povrch aj boky a ozdobíme podľa svojej fantázie.
Krém:
Vajcia s cukrom vyšľaháme na pare do penovej konzistencie. Mäkčené maslo zmiešame so schladenou čokoládou a postupne pridávame vychladenú penu z vajec.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Čokoládový koláč
Čokoládový koláč je lahodný dezert, ktorý poteší nielen milovníkov čokolády. Jeho jemná, bohatá chuť a nadýchaná štruktúra ho robia obľúbenou voľbou na oslavy a špeciálne príležitosti. Koláč sa často podáva s čokoládovou polevou, šľahačkou alebo ovocím, čo jeho chuť ešte umocňuje. Môžu existovať rôzne varianty, od klasických receptov po moderné úpravy s ovocím či orechmi. Čokoládový koláč je symbolom sladkých potešení a radosti, ktorú zdieľame s rodinou a priateľmi.