Francúzsky hruškový koláč

Francúzsky hruškový koláč
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

V miske vyšľaháme vajcia s cukrom a štipkou soli do peny. K tomu pomaly vmiešavame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Prilejeme olej, mlieko a všetko vyšľaháme.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 štipka soľ
1 balíček kypriaci prášok
3 polievkové lyžice olej
150 g hladká múka
1 dl mlieko
2 ks vajce
100 g cukor
4 ks hruska
poleva 80 dkg maslo
1 balíček škoricový cukor
1 ks vajce

Postup varenia podľa receptu

Olúpeme si hrušky, zbavíme semiačok a nakrájame na tenké plátky. Vymastíme si tortovú formu a vylejeme polovicou cesta a na vrch pokladáme hrušky. Zalijeme zvyškom cesta.

Takto vkládame do predhriatej rúry na 180°C na pol hodiny piecť.

Kým sa koláč pečie, pripravíme polevu. V malom hrnci si rozpustíme maslo, k nemu pridáme škoricový cukor a vajcia. Všetko dôkladne prehrejeme a premiešame.

Po vyndaní z rúry koláč na niekoľkých miestach špajdľou prepichneme a prelejeme polevou. Takto vkládame späť do rúry na ďalších 20 minút.

Koláč môžeme hneď podávať, ale môžeme jesť aj za studena.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Francúzsky hruškový koláč

Francúzsky hruškový koláč, známy ako tarte aux poires, je lahodný dezert, ktorý kombinuje jemné cesto s chrumkavými hruškami. Typicky sa pripravuje z maslového cesta, ktoré je plnené krémom z mandľového mlieka a naloženými hruškami. Tento koláč je ideálny ako sladká bodka po obede alebo večeri, a jeho lahodná chuť s nádychom vanilky a mandlí očarí každého milovníka dezertov. Podáva sa najlepšie ľahko teplý alebo vychladený, často doplnený šľahačkou alebo zmrzlinou pre extra pôžitok.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Dezerty, Dobroty, Francúzsky, Cukrárenské výrobky, Ovocný
Štítky: Francúzska kuchyňa, dezert, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Francúzsky hruškový koláč.

Pridať komentár