Citrónová poleva s rumom
![Citrónová poleva s rumom](/i/sk/citronova-poleva-s-rumom.jpg)
Do misy s cukrom pridáme rum a citrónovú šťavu a dohromady zamiešame.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
240 g cukor prášok
0,5 ks citrón
1 lyžica rum
podľa potreby kakao
Postup varenia podľa receptu
V prípade, že poleva je príliš hustá, pridajte citronovú šťavu. Mixérom je to rýchlejšie, ale ak máte radi starú klasiku a robíte to ručne, tak vám to zaberie asi 10 minút, kým bude poleva hladká, ako má byť. Uistite sa, že vám poleva netečie.
Množstvo polevy vám vyjde asi na jeden tortový korpus. Kvôli inej farbe môžeme do menšieho množstva pridať lyžičku kakaa a potom na natretú časť rozotrieť alebo nakvapkať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Citrónová poleva s rumom
Citrónová poleva s rumom je osviežujúci a aromatický dezert, ktorý dokonale doplní rôzne zákusky. Jej svieža citrónová chuť sa skvele spája s jemnou alkoholovou notou rumu, čo dodáva poleve jedinečný charakter. Vďaka svojej hladkej konzistencii a lesklému vzhľadu sa stáva ideálnou voľbou na potiahnutie tort alebo ako zálievka na sušienky. Príprava je rýchla a jednoduchá, čo ju robí obľúbeným receptom pre všetkých milovníkov pečenia. Táto poleva nielenže skvele chutí, ale aj krásne vyzerá, čím poteší každú návštevu.