Citrónová poleva s rumom

Citrónová poleva s rumom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Do misy s cukrom pridáme rum a citrónovú šťavu a dohromady zamiešame.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

240 g cukor prášok
0,5 ks citrón
1 lyžica rum
podľa potreby kakao

Postup varenia podľa receptu

V prípade, že poleva je príliš hustá, pridajte citronovú šťavu. Mixérom je to rýchlejšie, ale ak máte radi starú klasiku a robíte to ručne, tak vám to zaberie asi 10 minút, kým bude poleva hladká, ako má byť. Uistite sa, že vám poleva netečie.

Množstvo polevy vám vyjde asi na jeden tortový korpus. Kvôli inej farbe môžeme do menšieho množstva pridať lyžičku kakaa a potom na natretú časť rozotrieť alebo nakvapkať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Citrónová poleva s rumom

Citrónová poleva s rumom je osviežujúci a aromatický dezert, ktorý dokonale doplní rôzne zákusky. Jej svieža citrónová chuť sa skvele spája s jemnou alkoholovou notou rumu, čo dodáva poleve jedinečný charakter. Vďaka svojej hladkej konzistencii a lesklému vzhľadu sa stáva ideálnou voľbou na potiahnutie tort alebo ako zálievka na sušienky. Príprava je rýchla a jednoduchá, čo ju robí obľúbeným receptom pre všetkých milovníkov pečenia. Táto poleva nielenže skvele chutí, ale aj krásne vyzerá, čím poteší každú návštevu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Dezerty, Cukrárenské výrobky, Glazúra
Štítky: cukrovinky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Citrónová poleva s rumom.

Pridať komentár