Kakaový koláč s kávovou náplňou

Do misy vložíme všetky suché ingrediencie a premiešame ich. Potom doplníme všetky tekuté suroviny a dôkladne ich metličkou premiešame. Naformujeme do tortovej formy o...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Korpus
1 hrnček (300 ml) polohrubej múky
2 lyžičky prášku do pečiva (na kopček)
4 lyžice kakaa
5 lyžíc cukru
2 vajcia
2 lyžice medu
2/3 hrnčeka mlieka
2/3 hrnčeka oleja
Náplň
2 kelímky šľahačky
2 lyžičky instantnej kávy
2 lyžice cukru kryštál
100 ml vody
želatínový ztužovač (za studena)
Na ozdobu
50 g čokolády (nahrubo nastrúhanej)
Postup varenia podľa receptu
Do misy vložíme všetky suché ingrediencie a dôkladne ich premiešame. Následne pridáme mokré suroviny a všetko dobre vyšľaháme metličkou. Tortovú formu o priemere 22 cm vyložíme papierom na pečenie, nalijeme do nej cesto a uhladíme povrch. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C po dobu 35 až 45 minút.
Po upečení necháme 5 minút odpočívať, potom prevrátime na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
Do misy vlejeme šľahačku, pridáme kávu a cukor, a všetko šľaháme, kým nevznikne tuhá hmota.
V hlbšej mise ručne premiešame vodu a želatínový zpevňovač.
K ztužovaču primiešame šľahačku a jemne premiešame.
Korpe, ktorý vychladol, rozkrájame, potrieme 2/3 krému a priložíme druhú polovicu korpusu. Zvyšným krémom potrieme celý tortu a posypeme ho hoblinkami.
Ponecháme hodinu v chlade.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kakaový koláč s kávovou náplňou
Kakaový tort s kávovou náplňou je lahodný dezert, ktorý spája bohatú chuť čokolády s jemným arómou kávy. Cesto je zhotovené z kvalitného kakaa, ktoré dodáva tortu intenzívnu chuť, zatiaľ čo kávová náplň pridáva osviežujúci nádych a zjemňuje sladkosť. Tento tort je ideálnou voľbou pre milovníkov čokolády a kávy, a skvele sa hodí ako dezert k popoludňajšej káve alebo na oslavy. Navyše, jeho krásne prepletené vrstvy určite očaria každého, kto má rád sladké dobroty.