Rýchla orechová bábovka

Rýchla orechová bábovka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Preosijeme múku, zmiešame s práškom do pečiva, pridáme orechy a cukor. Premiešame. Teraz k týmto surovinám vmiešame mlieko s vajcami a olejom. Z toho vypracujeme hladké cesto.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 hrnček mleté orechy
1 hrnček hladká múka
1 balíček prášok do pečiva
3 ks vajcia
1/2 hrnčeka mlieko
1/2 hrnčeka olej
maslo
3/4 hrnčeka cukor
na ozdobu práškový cukor

Postup varenia podľa receptu

Vlejeme do vymastenej bábovkovej formy. Tú vložíme do predhriatej rúry na 180°C. Pečieme asi pol hodiny, či je hotová, vyskúšame špáratkom, či sa na ňu lepí cesto.

Hotovú vyklepnem po vybratí na tác, kde ju môžeme hneď krájať. Posypeme práškovým cukrom na ozdobu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rýchla orechová bábovka

Rýchla orechová bábovka je jednoduchý a chutný dezert, ideálny pre tých, ktorí majú málo času na pečenie. Kombinácia mletých orechov, jemného cesta a aromatických ingrediencií vytvára lahodný zážitok, ktorý uspokojí chuťové poháriky. Bábovka je krásne vláčna a dá sa dochutiť napríklad vanilkovým extraktom alebo štipkou škorice. Stačí pár surovín, miska na miešanie a forma na pečenie. Pripravíte ju za pár minút a potom už len čakáte, až sa kuchyňou rozvoní príjemná vôňa. Táto bábovka je ideálna k káve alebo čaju.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Dezerty, Cukrárenské výrobky, Raňajky
Štítky: Česká kuchyňa, dezert, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rýchla orechová bábovka.

Pridať komentár