Nepečený smotanový koláč
![Nepečený smotanový koláč](/i/sk/nepeceny-smotanovy-kolac.jpg)
Veľmi známy ovocný koláč zo zakysanej smotany. My Vám ho tu ponúkame v inej variante.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 kelímky hustá zakysaná smotana
1 balíček piškóty
2 balíčky vanilkový cukor
na ozdobu ovocie
šľahačka
poleva
1 balíček pudingový prášok
1/2 l voda
2 lyžice cukor kryštál
1 - 2 miskách mrazené maliny
Postup varenia podľa receptu
Dezert môžete urobiť do tortovej formy alebo obdĺžnikového dózy či porcelánového pekáča. Čím väčšia bude nádoba, tým bude torta nižšia.
Na dno formy narovnáme piškóty. Vanilkový cukor zmiešame so zakysanou smotanou, smotanou a premiešame. Krém dáme na vrstvu piškotov. Rovnakým spôsobom urobíme druhú vrstvu. Potom dáme do chladničky vychladiť a pustíme sa do prípravy malinového pudingu.
Do necelého pol litra vody nasypeme mrazené maliny, pridáme cukor, privedieme k varu a necháme krátko povariť. V zvyšku studenej vody rozkvedláme pudingový prášok. Rozmiešaný puding prilijeme k malinám a za stáleho miešania varíme do zhoustnutia.
Uvarený malinový puding nalijeme na pripravený a vychladený koláč. Nemusíte sa báť, hustá a už studená smotana sa nerozpustí.
Smotanový koláč vložíme do chladničky a necháme opäť stuhnúť, najlepšie do druhého dňa.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Nepečený smotanový koláč
Nepálený smotanový koláč je lahodný dezert, ktorý osloví všetkých milovníkov sladkého. Tento koláč sa skladá z krémovej smotanovej náplne, často obohatenej o ovocné príchute alebo čokoládu, a je obvykle zakotvený v krehkej sušienkovej alebo piškótovej základni. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, čo z neho robí ideálnu voľbu na rodinné oslavy alebo nečakané návštevy. Po stuhnutí v chladničke je koláč osviežujúci a jemný, a pritom ohromí každého svojím vzhľadom aj chuťou.