Potahovací fondán na torty

Potahovací fondán na torty
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Na každej oslave by nemal chýbať torta. A torta potiahnutá fondánom, to je nádhera!

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

potravinárske farbivo
50 g kvalitný med
5 g želatína
30 g voda
500 g preosiaty práškový cukor

Postup varenia podľa receptu

Najprv si želatínu namočíme do vody a neskôr sa k nej vrátime.

Pripravíme si veľký hrniec, prilijeme do neho vodu a pridáme kvalitný med (alebo môžeme použiť glukózu). Zľahka prehrejeme, ale nevaríme.

Teraz potrebujeme úplne rozpustiť želatínu a potom ju pridať do veľkého hrnca k medu (glukóze).

To dosiahneme tým, že želatínu dáme do teplej vody a rozpučenú vylejeme do hrnca.

Nakoniec prisypeme pripravený práškový cukor.

Všetky suroviny dôkladne zmiešame.

Rozmyslíme si, či budeme hmotu farbiť a pripravíme si potravinárske farbivo (gelová farba).

Na kuchynskú linku vyberieme silikónový alebo drevený vál a zľahka ho vysypeme práškovým cukrom. Pridáme zmes a spracovávame.

Chvíľu to zaberie, ale v konečnom dôsledku by sa nám zmes nemala lepiť.

Ak chceme, obarvíme potravinárskou farbou a zapracujeme.

Uložíme v chladničke v potravinárskej fólii. Potom pomocou valčeka nanesieme na tortu. Dobrú chuť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Potahovací fondán na torty

Potahovací fondán je špeciálny druh cukrovej hmoty používaný pri dekorácii tort a cukrovín. Jeho hladká textúra a jednoduchá manipulácia umožňujú vytvoriť dokonale rovný povrch tort. Fondán je často používaný na prekrytie tradičných korpusov, čím zabezpečuje elegantný vzhľad, ktorý poskytuje ideálny základ pre ďalšie ozdoby. Chuťovo je sladký a dá sa dochutiť rôznymi esenciami. Vďaka svojej pružnosti a tvarovateľnosti je obľúbeným nástrojom cukrárov, ktorí ho využívajú na modelovanie zložitých tvarov a jemných detailov, ktoré robia torty vizuálne atraktívnymi.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Dezerty
Tag: Česká kuchyňa, polevy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Potahovací fondán na torty.

Pridať komentár