Potahovací fondán na torty

Na každej oslave by nemal chýbať torta. A torta potiahnutá fondánom, to je nádhera!
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
potravinárske farbivo
50 g kvalitný med
5 g želatína
30 g voda
500 g preosiaty práškový cukor
Postup varenia podľa receptu
Najprv si želatínu namočíme do vody a neskôr sa k nej vrátime.
Pripravíme si veľký hrniec, prilijeme do neho vodu a pridáme kvalitný med (alebo môžeme použiť glukózu). Zľahka prehrejeme, ale nevaríme.
Teraz potrebujeme úplne rozpustiť želatínu a potom ju pridať do veľkého hrnca k medu (glukóze).
To dosiahneme tým, že želatínu dáme do teplej vody a rozpučenú vylejeme do hrnca.
Nakoniec prisypeme pripravený práškový cukor.
Všetky suroviny dôkladne zmiešame.
Rozmyslíme si, či budeme hmotu farbiť a pripravíme si potravinárske farbivo (gelová farba).
Na kuchynskú linku vyberieme silikónový alebo drevený vál a zľahka ho vysypeme práškovým cukrom. Pridáme zmes a spracovávame.
Chvíľu to zaberie, ale v konečnom dôsledku by sa nám zmes nemala lepiť.
Ak chceme, obarvíme potravinárskou farbou a zapracujeme.
Uložíme v chladničke v potravinárskej fólii. Potom pomocou valčeka nanesieme na tortu. Dobrú chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Potahovací fondán na torty
Potahovací fondán je špeciálny druh cukrovej hmoty používaný pri dekorácii tort a cukrovín. Jeho hladká textúra a jednoduchá manipulácia umožňujú vytvoriť dokonale rovný povrch tort. Fondán je často používaný na prekrytie tradičných korpusov, čím zabezpečuje elegantný vzhľad, ktorý poskytuje ideálny základ pre ďalšie ozdoby. Chuťovo je sladký a dá sa dochutiť rôznymi esenciami. Vďaka svojej pružnosti a tvarovateľnosti je obľúbeným nástrojom cukrárov, ktorí ho využívajú na modelovanie zložitých tvarov a jemných detailov, ktoré robia torty vizuálne atraktívnymi.