Dvoubarevná bábovka
![Dvoubarevná bábovka](/i/sk/dvoubarevna-babovka.jpg)
Výborná bábovka, ktorú zvládne každý.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 hrnky polohrubá múka
3 ks vajcia
1 hrnok cukor kryštál
1 pohár olej
1 hrnok teplá voda
1 balíček vanilínový cukor
1 balíček prášok do pečiva
2 lyžice kakao
podľa chuti
kokos
orechy
hrozienka
podľa potreby múka na vysypanie
na ozdobu práškový cukor
tuk na vymastenie
Postup varenia podľa receptu
Rozklepneme vajce a oddelíme žĺtky od bielkov. Všetky sypké ingrediencie zmiešame v miske, pridáme tri žĺtky, pohár oleja a hrnček teplej vody. Všetko zamiešame. Ušľahaný sneh z bielkov vmiešame do cesta. Podľa chuti môžeme pridať hrozienka, orechy alebo kokos.
Asi 2/3 cesta nalijeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Do zvyšku cesta pridáme 2 lyžice kakaa, zamiešame a nalejeme na svetlé cesto do formy.
Bábovku vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 minút na 150 - 160 °C. Potom zvýšime teplotu na 180 °C a dopiekame asi 20 - 30 minút. Špajdľou vyskúšame, či je bábovka vnútorné hotová.
Do zlata upečenú bábovku vyklopíme, pocukrujeme a môžeme podávať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dvoubarevná bábovka
Dvojfarebná bábovka je lahodný dezert, ktorý spája dva chutné cestá – svetlé a tmavé. Kombinácia kakaového a vanilkového cesta vytvára nádherný kontrast, ktorý je nielen krásny na pohľad, ale aj vynikajúci na chuť. Tento obľúbený recept je ideálny ako sladká bodka k popoludňajšiemu čaju alebo káve. Príprava je jednoduchá, a navyše si ju môžete ozdobiť podľa svojho gusta, napríklad poprášením cukrom alebo polevou. Dvojfarebná bábovka sa stane hviezdou každého dezertného stola!