Pravé talianske tiramisu
![Pravé talianske tiramisu](/i/sk/prave-talianske-tiramisu.jpg)
Vezmeme oddelené žĺtky z vajec a spolu s cukrom ich vyšľaháme do peny, ku ktorej následne zamiešame mascarpone. Stranou si ušľaháme sladkú šľahačku a zmiešame s už hotovou zmesou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1-2 balíčky cukrárske piškoty
4 lyžice rum alebo amaretto (podľa chuti)
1 balíček mascarpone
100 g cukor múčka
1 kelímok šlahačková smotana
3 ks žĺtok
na ozdobu horké kakao
podľa potreby sladené espressso
Postup varenia podľa receptu
Dno hranatej misy jemne pomažeme naším krémom. Zoberieme piškóty a jeden po druhom rýchlo (aby sa nám nerozmočili) namáčame do silnej vychladnutej kávy, zmiešanej s rumom alebo amarettom. Na ne potom mažeme vrstvu krému. Postup ešte raz opakujeme. Na vrch potom krém posypeme kakaom.
Tiramisu dáme na 3 hodiny do chladničky uležet, potom môžeme nakrájané podávať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pravé talianske tiramisu
Pravé talianske tiramisu je lahodný dezert, ktorý hrdlo reprezentuje taliansku kuchyňu. Jeho základ tvorí jemné vrstvy kávou nasiaknutých piškótov, ktoré sú prekladané krémom z mascarpone, vajec a cukru. Všetko je posypané kakaovým práškom, čo dodáva dezertu charakteristickú chuť a vzhľad. Táto kombinácia sladkého a horkého poteší každého milovníka dezertov a jeho príprava je prekvapivo jednoduchá. Tiramisu je skvelým spôsobom, ako zakončiť taliansky večer s rodinou a priateľmi.