Jednoduchý čokoládový koláč

Jednoduchý čokoládový koláč
Doba prípravy: 60 minút
Doba varenia: 60 minút
Porcie: 1

Nech už pečiete koláče pravidelne, alebo je to pre vás prvýkrát, tento recept vás určite poteší. Je jednoduchý a podľa návodu ho ľahko zvládnete. Vďaka pridanému…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Cesto
380 g hladkej múky
160 g masla
315 ml vody
400 g cukru
40 g kakaa
1 kopcovitá lyžička sódy
3 vajcia (alebo 2 veľké)
160 ml kefíru (alebo podmáslí)
1 vanilkový cukor
Krém
750 ml smotany na šľahanie
700 g horkej čokolády
Na potretie
marhuľová marmeláda (nemusí byť)
nasekané orechy

Postup varenia podľa receptu

Vo vodnom kúpeli zahrejeme smotanu až k varu. Potom do nej vsypeme nalámanú čokoládu a zložíme z tepla.

Dôkladne všetko hladko premiešame a necháme v chladničke chladiť aspoň niekoľko hodín. Krém sa postupne zmení ako v konzistencii, tak v chuti. Pred použitím ho ešte chvíľu prešľaháme.

Do menšieho hrnca nalejeme vodu, pridáme kakao a maslo. Všetko dobre premiešame, maslo necháme roztopiť, čím získame kakaovú zmes.

Do veľkej misy nasypeme múku, cukor, vanilkový cukor a sódu a všetko dôkladne zamiešame. Následne prilievame zahriatu kakaovú zmes a všetko znova premiešame pomocou šľahača. Potom pridáme podmáslie a vajíčka a opäť miešame.

Z tohto množstva pripravíme dva tortové korpusy. Zmes rozdelíme na dve polovice a umiestníme ich do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Každý korpus pečieme zvlášť v predhriatej rúre na 180°C po dobu 25-30 minút.

Až korpus vychladne, preklopíme ho tak, aby spodná strana bola hore. Potom ho potrieme marmeládou a nanesieme čokoládový krém, ktorého sa naozaj nemusíme báť použiť.

Druhý korpus priklopíme obrátene a opäť potrieme marmeládou a krémom. Celú tortu obalíme krémom aj po stranách. Môžeme posypať nasekanými orechmi a ozdobiť podľa vlastného vkusu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Jednoduchý čokoládový koláč

Jednoduchý čokoládový koláč


Jednoduchý čokoládový koláč je lahodný dezert, ktorý poteší milovníkov čokolády. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá, čo z neho robí ideálnu voľbu pre rôzne príležitosti. Hlavnými ingredienciami sú kvalitná čokoláda, maslo, cukor, vajcia a múka. Koláč je vláčny a intenzívne čokoládový, často sa podáva so šľahačkou alebo ovocím. Tento recept je skvelý aj pre začiatočníkov v kuchyni, ktorí chcú ohromiť svojich hostí chutným a krásne vyzerajúcim dezertom.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Dezerty
Tag: pečenie, náročné, náročný, detská oslava, torty, čokoládové, narodeniny

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Jednoduchý čokoládový koláč.

Pridať komentár