Jednoduchý čokoládový koláč

Nech už pečiete koláče pravidelne, alebo je to pre vás prvýkrát, tento recept vás určite poteší. Je jednoduchý a podľa návodu ho ľahko zvládnete. Vďaka pridanému…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
380 g hladkej múky
160 g masla
315 ml vody
400 g cukru
40 g kakaa
1 kopcovitá lyžička sódy
3 vajcia (alebo 2 veľké)
160 ml kefíru (alebo podmáslí)
1 vanilkový cukor
Krém
750 ml smotany na šľahanie
700 g horkej čokolády
Na potretie
marhuľová marmeláda (nemusí byť)
nasekané orechy
Postup varenia podľa receptu
Vo vodnom kúpeli zahrejeme smotanu až k varu. Potom do nej vsypeme nalámanú čokoládu a zložíme z tepla.
Dôkladne všetko hladko premiešame a necháme v chladničke chladiť aspoň niekoľko hodín. Krém sa postupne zmení ako v konzistencii, tak v chuti. Pred použitím ho ešte chvíľu prešľaháme.
Do menšieho hrnca nalejeme vodu, pridáme kakao a maslo. Všetko dobre premiešame, maslo necháme roztopiť, čím získame kakaovú zmes.
Do veľkej misy nasypeme múku, cukor, vanilkový cukor a sódu a všetko dôkladne zamiešame. Následne prilievame zahriatu kakaovú zmes a všetko znova premiešame pomocou šľahača. Potom pridáme podmáslie a vajíčka a opäť miešame.
Z tohto množstva pripravíme dva tortové korpusy. Zmes rozdelíme na dve polovice a umiestníme ich do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Každý korpus pečieme zvlášť v predhriatej rúre na 180°C po dobu 25-30 minút.
Až korpus vychladne, preklopíme ho tak, aby spodná strana bola hore. Potom ho potrieme marmeládou a nanesieme čokoládový krém, ktorého sa naozaj nemusíme báť použiť.
Druhý korpus priklopíme obrátene a opäť potrieme marmeládou a krémom. Celú tortu obalíme krémom aj po stranách. Môžeme posypať nasekanými orechmi a ozdobiť podľa vlastného vkusu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jednoduchý čokoládový koláč
Jednoduchý čokoládový koláč
Jednoduchý čokoládový koláč je lahodný dezert, ktorý poteší milovníkov čokolády. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá, čo z neho robí ideálnu voľbu pre rôzne príležitosti. Hlavnými ingredienciami sú kvalitná čokoláda, maslo, cukor, vajcia a múka. Koláč je vláčny a intenzívne čokoládový, často sa podáva so šľahačkou alebo ovocím. Tento recept je skvelý aj pre začiatočníkov v kuchyni, ktorí chcú ohromiť svojich hostí chutným a krásne vyzerajúcim dezertom.