Výborné talianske tiramisu z mascarpone
![Výborné talianske tiramisu z mascarpone](/i/sk/vyborne-talianske-tiramisu-z-mascarpone.jpg)
Chutný dezert, ktorý poteší všetkých gurmánov.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 polievkové lyžice kakao
2-3 kávové lyžičky Amaretto (taliansky likér)
1-2 balenia piškóty - cukrárske
2 polievkové lyžice cukor kryštál
2 ks vajíčko
1 väčší hrnček káva - instantná
2 balenia mascarpone (taliansky syr)
Postup varenia podľa receptu
Vezmeme si šľahač a vyšľaháme si bielky. Vzniknutý sneh dáme stranou. Vo vyššej mise zmiešame žĺtky, cukor a vložíme mascarpone (taliansky syr). Jemne treníme. Nakoniec polehoučky pridávame sneh. Nežne nadvihujeme.
Uvaríme si instantnú kávu. Prilejeme do nej 2-3 kávové lyžičky talianskeho likéru Amaretto.
Pripravíme si menší pekáčik, tortovú formu alebo mísu.
Teraz ponoríme cukrárske piškóty rýchlo a ľahko v instantnej káve. Pokladáme ich na dno vybratej misy alebo formy. Pokryjeme hotovým krémom a znovu pokladáme piškóty. Opakujeme. Nakoniec natrieme krém a povrch ozdobíme kakaom. Uložíme na pár hodín do chladu a môžeme sa tešiť na skvelý dezert.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Výborné talianske tiramisu z mascarpone
Vynikajúce talianske tiramisu z mascarpone je obľúbený dezert známy po celom svete. Toto tradičné talianske jedlo sa pripravuje z jemného syra mascarpone, ktorý je zmiešaný s čerstvými vajcami, cukrom a silnou kávou. Do zmesi sa následne namáčajú piškóty, ktoré nasajú lahodnú kávovú chuť. Vrstva po vrstve vytvára dokonalú harmóniu chutí. Tiramisu je ideálny dezert na zakončenie každého jedla. Mierne posypané kvalitným kakaom sa stáva neodolateľnou pochúťkou, ktorú ocení každý milovník sladkého. Tento dezert je symbolom talianskej elegancie a prináša kúsok Talianska na váš stôl.