Malinový koláč s tvarohovým krémom a čokoládovo-orieškovým korpusom

Malinový koláč s tvarohovým krémom a čokoládovo-orieškovým korpusom
Doba prípravy: 60 minút
Doba varenia: 60 minút
Porcie: 1

Cesto plné chuti čokolády a orechov, ktoré je ešte umocnené obľúbenou lieskovoorieškovou nátierkou. Navyše je tu ľahký tvarohový krém, jemný a nadýchaný vďaka šľahačke.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Korpus
400 g horkej čokolády
150 g špaldovej hladkej múky
200 g lieskových orechov
2 lyžice kakaa
2 čajové lyžičky prášku do pečiva
250 g masla
450 g kryštálového cukru
2 lyžice rumu
6 vajec
6 lyžíc mlieka
400 g Nutelly
Krém
500 g tučného hrudkovitého tvarohu
1 kg mascarpone
4 balíčky tužidla šľahačky
2 balíčky vanilkového cukru
400 ml šľahačky
750 g čerstvých malín

Postup varenia podľa receptu

Lieskové orechy opražíme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 10-15 minút, občas ich premiešame a potom ich ošúpeme pomocou kuchynskej utierky. Následne ich pomelieme. Polovicu čokolády nastrúhame na jemno. V miske zmiešame múku, orechy, kakao a prášok do pečiva.

Najprv vyšľaháme maslo s polovicou kryštálového cukru a rumom, potom postupne pridávame vajcia. Na konci do vajec vmiešame múčnu zmes s mliekom a strúhanou čokoládou.

Rúru predhrejeme na 175 °C. Okrúhlu tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Do formy nalejeme cesto a tú umiestnime do rúry. Pečieme na strednej úrovni približne 60 minút, ale čas je orientačný. Pred vybratím skontrolujeme, či je korpus upečený tak, že do jeho stredu zapichneme drevené špáratko; ak ho vytiahneme suché, je korpus hotový. Po upečení korpus opatrne vyklopíme a necháme ho vychladnúť.

Korpus necháme vychladnúť a potom ho vrátíme do okrúhlej formy. Nahrejeme nutellu a rovnomerne ju roztiahneme na povrch korpusu, ktorý následne chladíme približne 30 minút.

Rozmixovaný tvaroh spojíme s mascarpone a zvyškom kryštálového cukru. Šľahačku vyšľaháme s tužidlom a vanilkovým cukrom, až kým nie je pevná, a potom ju vmiešame do krému. Nakoniec jemne zapracujeme aj 500 gramov čerstvých malín.

Krém nanesieme na korpus umiestnený vo forme a rovnomerne ho rozotrieme, aby sme povrch uhladili. Potom ozdobíme čerstvými malinami. Hotovú tortu necháme chladiť minimálne 2 a pol hodiny, ale môžeme ju chladit aj dlhšie, napríklad cez noc.

Zvyšok čokolády rozpustíme vo vodnej lázni a tenkú vrstvu jej nanesieme na hladký povrch, kde ju necháme stuhnúť. Potom ostrým nožom zoškrabujeme z čokolády hoblinky. Nakoniec čokoládovými hoblinkami ozdobíme vršok torty.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Malinový koláč s tvarohovým krémom a čokoládovo-orieškovým korpusom

Malinový tort s tvarohovým krémom a čokoládovo-orieškovým korpusom je lahodný dezert, ktorý očarí každého milovníka sladkostí. Chrumkavý korpus z čokolády a orechov skvele dopĺňa jemný tvarohový krém, zatiaľ čo svieže maliny pridávajú tortu príjemnú kyslosť a farbu. Tento tort je ideálnou voľbou pre oslavy, rodinné stretnutia či ako sladká bodka po dobrom jedle. Každý kúsok je osviežujúci a plný chuti, čo z neho robí nezabudnuteľný zážitok pre chuťové poháriky.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Dezerty
Tag: sviatočné / nedeľné, pre deti, pečenie, náročné, náročný, detská oslava, večierky a oslavy, torty, čokoládové, narodeniny, krémové, valentín, európska, maliny, ovocné

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Malinový koláč s tvarohovým krémom a čokoládovo-orieškovým korpusom.

Pridať komentár