Mrkvový koláč - vláčny s polevou

Predhrejte rúru na 180 °C. Tortovú formu o priemere 24 cm vymažte olejom a posypte kokosom. Do väčšej misy pridajte cukor a olej a postupne…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Dort
olej na vymazanie formy
kokos na vysypanie formy
175 g trstinového cukru
175 ml oleja
3 vajcia
140 g nastrúhanej mrkvy
100 g hrozienok (alebo namiesto toho viac mrkvy)
1 veľký pomaranč
175 g hladkej múky
1,5 lyžičky prášku do pečiva
1 lyžička sódy
1 lyžička škorice
štipka kardamomu
0,5 lyžičky nastrúhaného muškátového orieška
Poleva (nemusí byť)
175 g práškového cukru
trochu pomarančovej šťavy
Postup varenia podľa receptu
Predhrejte rúru na 180 °C. Cesto na tortu s priemerom 24 cm potrite olejom a posypte kokosom.
Cukor nasypte do väčšej misy, prilievajte olej a postupne pridávajte vajíčka. Všetko dôkladne premiešajte a následne vmiešajte nastrúhanú mrkvu, hrozienka a pomarančovú kôru.
Vezmite ďalšiu misu a zmiešajte v nej všetky suché ingrediencie na tortu, ktoré potom pridáte k mrkvovej zmesi. Dôkladne premiešajte a nalejte do formy. Pečte 40 až 45 minút.
Dajte tortu na 5 minút vychladnúť, potom ju vyberte z rúry. Môžete ju dozdobiť polevou, ktorú pripravíte zmiešaním práškového cukru s pomarančovou šťavou a rozotrite ju na tortu.
Následne zalejte čokoládou alebo potrite šľahačkou. Potom nakrájajte a natrite marmeládou alebo povidlami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Mrkvový koláč - vláčny s polevou
Mrkvový koláč - vláčny s polevou je lahodný dezert, ktorý spája sladkosť mrkvy s jemnosťou cesta. Tento koláč je preslávený svojou bohatou chuťou a vláčnou textúrou, vďaka čomu sa skvele hodí ako sladká bodka k popoludňajšiemu čaju alebo káve. Poleva, často pripravovaná z krémového syra a cukru, dodáva koláču perfektnú sladkosť a krémovosť. Je ideálnou voľbou na oslavy, ale aj ako pohodlný dezert na každodenné požívanie. Vyskúšajte ho a objavte čaro tejto kombinácie chutí!