Pravé žĺtkové venčeky

Venčeky sa robia z odpaľovaného cesta. Recept je jednoduchý a môže ho urobiť každý.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 ml mlieko
14 dkg hladká múka
15 dkg maslo
12 dkg cukor krupica
4 lyžice rum
2 ks vanilkový pudingový prášok
4 ks vajcia
3 ks vanilkový cukor
15 dkg cukor múčka
2 lyžice horúce mlieko
1 lyžica rum
1 štipka soľ
250 ml voda
90 g tuk
Postup varenia podľa receptu
Do hrnca dáme variť vodu so soľou a tukom. Vodu privedieme k varu, prisypeme múku a za stáleho miešania povaríme 5 minút. Cesto za občasného miešania necháme vychladnúť.
Vyrobené cesto dáme do sáčku na zdobenie tort. Na plech s papierom na pečenie robíme venčeky z odpaľovaného cesta. Pripravené venčeky pečieme na 170 °C asi 20 minút. Upečené venčeky necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme krém. Maslo musíme nechať zmäknúť. Z mlieka, pudingového prášku a cukru urobíme puding a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Do zmäknutého masla zašľaháme po častiach puding. Podľa chuti môžeme pridať rum.
Vychladnuté venčeky rozkrojíme a plníme žĺtkovým krémom. Pripravíme si polevu. Cukor, rum a horúce mlieko šľaháme 10 minút v miske. Venčeky potom polevou prelievame.
Hotové žĺtkové venčeky necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pravé žĺtkové venčeky
Pravé žĺtkové venčeky sú tradičnou českou delikatesou, ktorá spojí krehké cesto s bohatou, sladkou náplňou. Cesto sa vyrába z vajec, masla a hladkej múky, a po upečení sa plní jemným krémom z vaječných žĺtkov a cukru. Tieto venčeky sú obľúbené vďaka svojej lahodnej chuti a vzdušnej štruktúre. Často sú zdobené šľahačkou alebo polevou, čo ich robí dokonalým dezertom pre rôzne slávnostné príležitosti. Venčeky sú symbolom českej cukrárskej tradície a potešia nielen milovníkov sladkostí.