Šodó
Klasický krém na polievanie dezertov, buchtíčiek a ryžových pokrmov.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g cukor prášok
1 ks citrón
250 ml víno marsala
5 ks žĺtok
Postup varenia podľa receptu
Z umytého citrónu nastrúhame kôru. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky potom šľaháme s práškovým cukrom tak dlho, kým krém nezbledne a nie je nadýchany. K tomu primiešavame kôru a víno.
Misu potom vložíme do hrnca s horúcou vodou a budeme pokračovať na tejto vodnej dvojlôžkových. Pokračujeme v miešaní, až kým krém nezhustne. Chvíľu necháme prejsť varom, kým má šodó tú správnu konzistenciu.
Takto môžeme ihneď použiť na polievanie našich pokrmov. Môžeme tiež pridať trošku rumu.
Samotné buchtičky nájdete na Recept na kysnuté buchtičky so šodó.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Šodó
Šodó je tradičné české jedlo, ktoré sa vyznačuje svojou jednoduchosťou a poctivými prísadami. Tento pokrm sa skladá z zemiakov, kyslej kapusty a klobásy, ktoré sa varia spolu a dochucujú bylinkami. Šodó je obľúbené najmä v zimných mesiacoch, keď zahreje a dodá energiu. Jedlo sa často podáva s kusom čerstvého chleba. Je to skvelá voľba pre tých, ktorí hľadajú sýte a chutné jedlo, ktoré navyše pripomína tradičnú českú kuchyňu.