Mrkvový koláč

Obľúbený mrkvový koláč vyzerá skvele a má skvelú chuť. Okrem toho nie je ťažké ho pripraviť – každý, kto už niekedy niečo piekol, to zvládne.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 vajcia
300 g práškového cukru
300 g polohrubej múky
400 g mrkvy
150 ml oleja
100 ml vody
1 prášok do pečiva
1 vanilínový cukor
1 lyžička citrónovej kôry
tuk na vymastenie plechu
strúhanka na vysypanie plechu
Postup varenia podľa receptu
Plech s vyšším okrajom potrieme tukom a posypeme strúhankou. Rúru začneme včas predhřívať na 175 °C.
Vajcia vyšľaháme s oboma druhmi cukru, potom pridáme olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, citrónovú kôru a nakoniec jemne nastrúhanú mrkvu. Všetky ingrediencie dôkladne premiešame.
Cesto nalejeme na plech a dáme do rúry.
Pečieme približne 30 až 40 minút, v závislosti od skúseností s našou rúrou. Opečenosť overujeme pomocou špáradla, ktoré zapichneme do cukrovia; ak je špáradlo suché po vytiahnutí, je upečené.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Mrkvový koláč
Mrkvový koláč je chutný dezert, ktorý spája sladkosť nastrúhanej mrkvy s jemnými korenistými tónmi. Jeho vláčna textura a bohatá chuť sú výsledkom kombinácie mrkvy, orechov a korenia, ako sú škorica a muškátový oriešok. Tento koláč je často podávaný s krémovým syrom alebo polevou z vaječného bielka, čo dodáva svieži a lahodný záver k dezertu. Mrkvový koláč je obľúbený po celom svete a ideálny pre rôzne príležitosti, od rodinných osláv po nedeľné popoludnie. Je to skvelý spôsob, ako potešiť hostí zdravou chuťou a navyše využiť mrkvu v netradičnom pokrme.