Margotková buchta

Plánujete upiecť dezert k nedeľnej káve, ale zistili ste, že nemáte vajíčka? Tento recept je ideálnou voľbou pre vás. Je to jednoduchý a vynikajúci múčnik.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Na cesto
2 hrnky polohrubej múky
1 hrnček cukru
1/2 hrnčeka oleja
1/2 hrnčeka mlieka
1 smotana na šľahanie
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
1 čokoláda Margot
Na povrch
čokoládová poleva
kokos
1 čokoláda Margot (prípadne len práškový cukor)
Na plech
tuk na vymastenie
hrubá múka na vysypanie
Postup varenia podľa receptu
Zmiešame múku s cukrom, vanilínovým cukrom, práškom do pečiva a nastrúhanou čokoládou Margot.
Pridáme mlieko, smotanu a olej a dôkladne ich premiešame.
Cesto nalejeme do hlbokého plechu, ktorý sme predtým potreli tukom a posypali hrubou múkou, alebo na plech pokrytý papierom na pečenie.
Umiestnime do predhriatej rúry a pečieme na 200 °C počas 25-30 minút. Môžeme tiež upiecť ako bábovku, ktorá sa pečie pri 180 °C a o niečo dlhšie.
Na záver po upečení a vychladnutí môžeme pridať čokoládovú polevu a posypať nastrúhanou Margotkou alebo kokosom, alebo len pocukrovať povrch.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Margotková buchta
Margotková buchta je obľúbený český dezert, ktorý sa vyznačuje svojou jednoduchou prípravou a vynikajúcou chuťou. Hlavnými ingredienciami sú kakaový prášok, strúhaná čokoláda a jemný tvaroh, ktoré spoločne tvoria lahodnú náplň. Cesto je mäkké a vláčne, čo dokonale dopĺňa sladkosť náplne. Buchta sa často posypáva práškovým cukrom a podáva sa ako skvelý dezert k káve alebo čaju. Je ideálnym pokrmom na rodinné oslavy a poteší každého milovníka sladkého pečenia.