Kakaová roláda

Vajcia s cukrom šľaháme do hustej peny a postupne k tomu pridávame vodu a olej. Múku zmiešame s kakaom a opatrne ju zapracujeme do vyšľahanej zmesi.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
4 celé vajcia
3 lyžice cukru
2 lyžice teplej vody
1 lyžica oleja
4 lyžice polohrubej múky
2 lyžice kakaa
Náplň
100 g masla
1 čokoládový puding bez varenia
300 ml mlieka
Granko
Postup varenia podľa receptu
Vajíčka sa posypú cukrom a dôkladne sa vyšľahajú do hutnej peny. Potom postupne pridávame vodu a olej. Múku zmiešame s kakaom a opatrne ju vmiešame do vyšľahanej zmesi. Hmota sa vyleje na plech vystlaný papierom na pečenie a pečie sa približne 8-10 minút pri teplote 180°C.
Najprv utierame maslo. Potom pripravíme puding podľa pokynov na obale s 300 ml mlieka a vmiešame ho do masla.
Akonáhle vytiahneme z rúry, rýchlo zrolujeme do rolády a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ju naplníme krémom, pričom si trochu krému uchováme na potretie vrchu. Nakoniec posypeme grankom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kakaová roláda
Kakaová roláda je obľúbený dezert, ktorý poteší nielen milovníkov čokolády. Táto lahodná roláda je vyrobená z jemného kakaového cesta, ktoré sa pečie na tenký plát a potom sa plní krémom, často na báze šľahačky alebo tvarohu. Po srolovaní sa zvyčajne posýpa práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou. Je ideálnym dezertom pre slávnostné príležitosti aj bežné popoludňajšie mlsanie. Kakaová roláda zaručene osvieži a prinesie radosť každému, kto si na nej pochutná.