Rýchly jablkový koláč

Všetky ingrediencie dôkladne premiešame. Cesto vylejeme na plech a pečieme pri 180 °C približne 30-40 minút. Po upečení koláč okamžite potrieme ríbezľovým džemom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
400 g polohrubej múky
200 g kryštálového cukru
600 g nastrúhaných jabĺk
3 vajcia
1 lyžička mletej škorice
1 prášok do pečiva
2 dl oleja
1 vanilkový cukor
Postup varenia podľa receptu
Všetky ingrediencie dobre premiešame. Cesto nalejeme na plech a pečieme pri 180 °C približne 30-40 minút.
Po upečení koláč natrieme ríbezľovým lekvárom a posypeme nastrúhanými orechami alebo kokosom. Krájame až po tom, čo úplne vychladne.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rýchly jablkový koláč
Rýchly jablkový koláč je lahodný dezert, ktorý sa ľahko pripravuje. Kombinuje šťavnaté jablká s jemným cestom, ktoré sa pečie do zlata. Tento koláč je ideálnou voľbou pre rýchlu sladkú bodku po obede alebo k popoludňajšej káve. Môžete ho podávať teplý, posypaný cukrom a škoricou, alebo studený s kopčekom šľahačky. Jeho jednoduchosť a vynikajúca chuť si získajú srdcia nielen milovníkov jablkových dezertov. Hlavnou výhodou je rýchlosť prípravy, takže si ho môžete vychutnať kedykoľvek počas týždňa!