Rýchly jablkový koláč

Rýchly jablkový koláč
Doba prípravy: 50 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Všetky ingrediencie dôkladne premiešame. Cesto vylejeme na plech a pečieme pri 180 °C približne 30-40 minút. Po upečení koláč okamžite potrieme ríbezľovým džemom.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

400 g polohrubej múky
200 g kryštálového cukru
600 g nastrúhaných jabĺk
3 vajcia
1 lyžička mletej škorice
1 prášok do pečiva
2 dl oleja
1 vanilkový cukor

Postup varenia podľa receptu

Všetky ingrediencie dobre premiešame. Cesto nalejeme na plech a pečieme pri 180 °C približne 30-40 minút.

Po upečení koláč natrieme ríbezľovým lekvárom a posypeme nastrúhanými orechami alebo kokosom. Krájame až po tom, čo úplne vychladne.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rýchly jablkový koláč

Rýchly jablkový koláč je lahodný dezert, ktorý sa ľahko pripravuje. Kombinuje šťavnaté jablká s jemným cestom, ktoré sa pečie do zlata. Tento koláč je ideálnou voľbou pre rýchlu sladkú bodku po obede alebo k popoludňajšej káve. Môžete ho podávať teplý, posypaný cukrom a škoricou, alebo studený s kopčekom šľahačky. Jeho jednoduchosť a vynikajúca chuť si získajú srdcia nielen milovníkov jablkových dezertov. Hlavnou výhodou je rýchlosť prípravy, takže si ho môžete vychutnať kedykoľvek počas týždňa!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (29 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrárenské výrobky
Tag: občerstvenie, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, lacné, ľahký, pre začiatočníkov, slovenská, pečenie, múčniky, rezy, sladké, jesenné, jablká

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rýchly jablkový koláč.

Pridať komentár