Rezy s kandizovaným ovocím

Rýchlo pripravíme linecké cesto, aby sme nezahriali suroviny, a potom rozvaľkáme 3 alebo 4 pásy, ak preferujete menšie kusy, a upečieme ich na plechu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
25 dkg hladkej múky
16 dkg masla
5 dkg práškového cukru
3 žĺtky
na špičku noža prášku do pečiva
Náplň
1 veľká hrsť orechov
1 balíček hrozienok (možno namočiť v rume)
1 balíček iného sušeného ovocia (marhule, ananás, slivky, brusnice, kandizované ovocie…)
Ďalej
sneh z 3 bielkov
Poleva
čokoláda na varenie
maslo
3 lyžice horúcej vody
Postup varenia podľa receptu
Rýchlo pripravíme linecké cesto, aby sme suroviny príliš nezahriali, a rozvaľkáme 3 alebo 4 pruhy, ak chcete menšie kúsky. Potom upečieme na papieri na pečenie pri teplote okolo 150°C, kým nezlátne.
Potraviny po vychladnutí potrieme marmeládou.
Umístíme jemne nakrájanú náplň do stredu každého pruhu, ako je znázornené na obrázku 2.
Vložíme do vrecka ušľahaný sneh a zakryjeme náplň.
Umístíme to do rúry na 100 °C – zistíme, že je hotové, akonáhle sneh začne mierne žltnúť.
Studené pruhy potrieme čokoládovou polevou: čokoládu najskôr nalámem na menšie kúsky a spolu s maslom a horúcou vodou ju rozmícham na teplej platni – ak je zmes príliš hustá, môžeme pridať ešte trochu horúcej vody, pekne sa spojí. Poznámka: Je dobré nechať rezy pár dní odpočinúť pred krájaním, aby linecké zmäklo.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rezy s kandizovaným ovocím
Rezance s kandovaným ovocím sú lahodným dezertom, ktorý spája jemný piškótový základ s chuťovo bohatou náplňou. Kandované ovocie, ako sú marhule, ananás alebo citrusy, pridáva rezom výraznú sladkosť a osviežujúci akcent. Tento dezert je ideálny na slávnostné príležitosti, ale môže byť tiež skvelým spôsobom, ako využiť zvyšky ovocia. V kombinácii s ľahkým krémom a ozdobou z čokolády vytvára dokonalú harmóniu chutí. Rezance s kandovaným ovocím sú chutným potešením pre každého milovníka sladkostí.