Bábovka tvarohová

Bábovka má rôzne varianty; okrem tradičnej trnenej, olejovej alebo mramorovej môžete vyskúšať bábovku z tvarohového cesta. Tvaroh dodáva tomuto dezertu…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 vajcia
250 g hera
250 g tvarohu
1 hrnček cukru
1,5 hrnčeka polohrubé múky
0,5 hrnčeka mlieka
1 prášok do pečiva
20 g vanilkového cukru
citronová kôra
tuk na vymazanie formy
múka na vysypanie
Postup varenia podľa receptu
Z bielkov vytvoríme tuhý sneh.
Utierame žĺtky s cukrom a postupne vmiešame tvaroh, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor a vlažné mlieko, všetko jemne premiešame.
Jemne zmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a ušľahaným bielkom.
Cesto vložíme do formy, ktorú sme predtým vymazali a posypali múkou.
Pečieme v predhriatej rúre na strednej teplote približne 35-45 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bábovka tvarohová
Trvanlivá tvarohová bábovka je obľúbený slovenský sladký dezert, ktorý vyniká svojou jemnou a vláčnou štruktúrou. Hlavnými ingredienciami sú tvaroh, múka, cukor a vajcia, ktoré dohromady vytvárajú lahodne mliečnu chuť. Pridanie vanilky alebo citrónovej kôry dodáva bábovke príjemné aróma. Tento dezert je ideálny na rodinné oslavy, kávové posedenia alebo ako sladká desiata. Tvarohová bábovka sa často podáva posypaná cukrom alebo politá čokoládou, čo z nej robí nielen chutnú, ale aj krásnu pochúťku na servírovanie.